Germania are o linie telefonică pentru combaterea radicalizării, dar nu găseşte oameni care să lucreze

Publicat:

O linie telefonică de asistenţă, creată de autorităţile germane, la care pot fi semnalate cazuri de radicalizare are dificultăţi în a găsi suficienţi experţi în islam, transmite marţi dpa, potrivit agerpres.

‘Volumul de muncă şi stresul în acest domeniu sunt foarte mari’, a declarat Florian Endres, care conduce linia de asistenţă înfiinţată de Oficiul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF).


Citeşte şi: Un înalt oficial britanic dă asigurări românilor din UK: ‘Drepturile vă vor fi respectate!’

Potrivit responsabilului, pe lângă cei 80 de angajaţi ai oficiului federal, cele 16 landuri germane îşi suplimentează la rândul lor personalul în domeniu.

Din acest motiv, BAMF lucrează acum la stabilirea unor cursuri comune şi a unui sistem de certificare pentru toţi angajaţii acestor linii de asistenţă.

Linia telefonică funcţionează de şase ani şi a preluat mai mult de 4.000 de apeluri, din care circa 1.200 au solicitat sfaturi.

Una din misiunile principale ale Oficiului este oferirea de asistenţă familiilor în care un tânăr are legături cu salafismul, o ramură foarte conservatoare a Islamului şi, în unele cazuri, o ‘trambulină’ spre acţiuni teroriste.

Multe apeluri vin de la părinţi îngrijoraţi că copiii lor sunt expuşi la prea mult conţinut religios radical. ‘Copiii lor devin deodată interesaţi de islam ori văd un jurământ video influenţat de salafism, iar părinţii nu ştiu ce să facă’, a explicat Endres.

Citeşte şi: Armistiţiul decretat de Putin în Ghouta de Est a intrat în vigoare

Şi profesorii apelează frecvent la această linie de asistenţă.

Anul trecut, în jur de 800 de persoane au sunat la linia telefonică, cu 200 mai puţin decât în 2016, când numărul apelurilor a crescut foarte mult după atacurile islamiste din oraşele Ansbach şi Wuerzburg.

Oficiul Federal pentru Apărarea Constituţiei (serviciul de informaţii interne) estimează că, în Germania, în jur de 1.000 de persoane sunt active pe scena salafistă, deşi aceasta nu înseamnă că toţi au intenţia să se implice în acte teroriste.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.