X

Germania, lovită de ploi torenţiale

Un front atmosferic de presiune scăzută numit ”Axel” a provocat ploi torenţiale în mai multe landuri din Germania, în special în Hessa şi Renania de Nord-Westfalia unde au fost consemnate cantităţi de precipitaţii de până la 50 de litri pe metru pătrat în doar şase ore, a anunţat marţi Serviciul German de Meteorologie (DWD), citat de Xinhua, potrivit agerpres.

În anumite zone din landul Baden-Wurttemberg au căzut până la 70 de litri de apă pe metru pătrat în 24 de ore, a declarat Christina Speicher, meteorolog în cadrul DWD.

Citește și : Populiştii ‘vând’ interesele europene, afirmă succesoarea lui Merkel

Serviciul de meteorologie a emis o avertizare de furtună de gradul al doilea valabilă pentru cea mai mare parte din Baden-Wurttemberg. De asemenea, a fost emisă o avertizare de furtuni de intensitate extremă, ce vizează sud-estul Germaniei.

Un şofer a decedat după ce a derapat pe autostradă şi a ieşit în decor în comuna bavareză Aurach din cauza nivelului ridicat al apei de pe carosabil.

Marţi dimineaţă, Deutsche Bahn (DB) a restricţionat circulaţia pe mai multe linii de cale ferată care au fost acoperite de ape, inclusiv pe ruta aglomerată dintre oraşele Augsburg şi Ulm.

DWD a continuat să emită avertizări privind ”căderi de precipitaţii extreme” la poalele Alpilor, fiind prognozate cantităţi de până la 180 de litri pe metru pătrat, ceea ce ar putea creşte în mod semnificativ riscul producerii de inundaţii, amplificat de topirea zăpezilor.

Citește și : Dronele ‘Made in China’ prezintă riscuri de spionaj, atenţionează Washingtonul

Tags: AxelDWDgermaniaHessaploiRenania de Nord-Westfalia
Categorii: Diaspora