X

Germania: Mai mulţi membri AfD, vizaţi de o anchetă privind finanţarea campaniei electorale din 2017

Justiţia germană a deschis o anchetă vizând-o pe preşedinta grupului parlamentar al Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) în Bundestag Alice Weidel, suspectată de încălcarea legislaţiei cu privire la finanţarea partidelor politice, a anunţat miercuri Parchetul din Konstanz, în sud-vestul Germaniei, relatează Reuters, potrivit News.ro .

Filiala locală a AfD este suspectată că a primit de la o întreprindere cu sediul în Elveţia suma de 145.000 de franci elveţieni (aproape 128.000 de euro) din iulie în septembrie 2017, chiar înainte de alegerile legislative la nivel federal, în urma cărora formaţiunea de extremă dreapta a intrat în Parlament.

Legea germană le interzice partidelor politice să primească donaţii din ţări care nu fac parte din Uniunea Europeană (UE).

Citește și : Elveția amână decizia referitoare la Pactul ONU privind migraţia

Cum Alice Weidel se bucură de imunitate parlamentară, parchetul a fost nevoit să notifice instituţia în avans şi pe preşedintele Bundestagului cu privire la faptul că urmează să aibă loc o anchetă.

Într-un discurs suţinut miercuri în Parlament, Weidel a recunoscut că partidul său a ”comis erori” în gestionarea donaţiilor în vederea campaniei electorale. Ea a precizat că fondurile în litigiu au fost rambursate întreprinderii elveţiene.

Mai mulţi membri AfD din regiunea Konstanz sunt, de asemenea, vizaţi în această anchetă.

Citește și : Uniunea Europeană ar putea anula summitul Consiliului European pe tema Brexit (Bloomberg)

Tags: AfDAlice WeidelanchetaBundestagElvetiagermaniauniunea europeana
Categorii: Diaspora