Germania. Mamă şi fiică, judecate după ce au atacat cu acid doi poliţişti

Publicat:

Două militante extremiste antiguvernamentale au fost aduse în faţa instanţei miercuri, în centrul Germaniei, sub acuzaţia că au atacat poliţişti cu acid atunci când aceştia au încercat să ajute un tehnician să obţină acces în locuinţa lor, informează dpa, potrivit agerpres.

Acuzatele sunt o femeie şi fiica acesteia, care s-au autoproclamat membre ale mişcării “cetăţenii Reich-ului”, care nu recunosc statul german sau deciziile justiţiei luate în numele lui.


Citeşte şi: Întrebarea care bântuie mediul online. COPIAZĂ separatiştii catalani propaganda folosită în protestele din Maidan?

Potrivit procurorilor, femeile – de 68 şi 30 de ani – i-au atacat pe poliţişti cu acid când aceştia au încercat să-l ajute pe tehnician să intre în casa lor dintr-o localitate din landul Saxonia Anhalt pentru a inspecta sistemul de încălzire. Unul dintre poliţişti a suferit răni serioase la ochi.

Femeile nu s-au prezentat la audierile programate în mai, ceea ce a obligat autorităţile germane să le ia în custodie marţi, înainte de procesul de miercuri.

Doctrina mişcării “cetăţenii Reich-ului’ se bazează în principal pe faptul că Reich-ul german ar exista în continuare, independent de Republica Federală Germania, deoarece Constituţia de la Weimar (adoptată în 1919) n-ar fi fost niciodată abolită, nici de naţional-socialişti (în 1933) şi nici de Comitetul de Control al Aliaţilor, care a preluat guvernarea Germaniei la 5 iunie 1945. Membrii acestei mişcări sunt în permanenţă supravegheaţi de serviciul de informaţii interne al Germaniei (BfV).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.