X

Germania : Martin Horn și-a spart nasul şi și-a rupt un dinte într-o agresiune în timp ce-şi sărbătorea victoria din alegerile locale

Martin Horn, care l-a învins în alegeri locale pe fostul primar din Freiburg, în sud-vestul Germaniei, a fost lovit peste faţă în timp ce-şi sărbătorea victoria, relatează BBC News.

Atacatorul i-a spart nasul şi i-a rupt un dinte lui Horn, în vârstă de 33 de ani, un candidat independent, care a avut nevoie de îngrijiri medicale la spital.

Citește și : Un candidat la alegerile parlamentare din Irak a fost asasinat

Un bărbat în vârstă de 54 de ani a fost arestat în urma atacului, duminică seara, care nu este considerat un ”atac politic”.

Fostul primar, Dieter Salomon, din cadrul Verzilor, a fost înfrânt după ce a condus Freiburgul timp de 16 ani.

Freiburgul, un oraş universitar, are una dintre cele mai tinere populaţii din Germania. Horn şi-a făcut campanie promiţând locuinţe ”accesibile”, care să ţină pasul cu creşterea economică.

El tocmaii dăduse o serie de interviuri după victoria în alegeri şi sărbătorea împreună cu aproximativ 300 de susţinători, când a fost abordat de un bărbat care aparent voia să-şi facă un selfie împreună cu el.

”S-a întâmplat brusc. Tipul l-a lovit pe Horn peste faţă”, a declarat pentru presă o politiciană locală de centru-stânga Julien Bender.

Potrivit poliţiei, care anchetează agresiunea, suspectul este cunoscut cu antecedente legat de o boală psihică.

Candidatul victorios şi-a îndemnat susţinătorii, pe Facebook, să nu se lase abătuţi de incident.

”Am nasul spart, două copci mici şi un dinte rupt”, a anunţat el, după care s-a întors la petrecere.

Declarându-se şocat de agresiune, fostul primar i-a urat rivalului său însănătoşire grabnică.

Atacul de duminică este ultimul dintr-o serie vizând politicieni germani, în urma înjunghierii, în ultimii ani, a unei candidate la primăria din Koln şi a primarului din Altena, în vestul ţării.

Tags: Dieter SalomonFreiburgMartin Horn
Categorii: Diaspora