X

Germania: Ministerul de Interne ordonă suspendarea procesării de cereri de azil la filiala din Bremen

Ministerul de Interne german a ordonat miercuri suspendarea procesării de cereri de azil la filiala din Bremen (nord-vest) a Biroului Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF), ajuns în centrul unui scandal de corupţie, relatează dpa, potrivit agerpres.

Procuratura a lansat o anchetă împotriva fostului director al filialei şi a altor angajaţi, care ar fi aprobat în mod “inadecvat” 1200 cereri de azil ale refugiaţilor, între 2013 şi 2016.

Citește și : Amnesty International anchetează crimele comise de ARSA în Myanmar

“Încrederea în calitatea sistemului de azil şi integritatea centrului de primire a migranţilor din Bremen au fost grav afectate” de acest caz, a subliniat miercuri ministrul german de interne, Horst Seehofer.

O analiză internă a BAMF privind 4568 de decizii de azil a stabilit că filiala din Bremen a desconsiderat în mod conştient şi cu regularitate normele legale şi regulile interne, a precizat ministerul.

Ministrul Seehofer va lua parte la 29 mai la o reuniune extraordinară a comisiei pentru afaceri interne a parlamentului, cu participarea directoarei BAMF Jutta Cordt, a menţionat departamentul.

Citește și : Ministrul israelian al energiei trimite Uniunea Europeană ‘într-o mie de iaduri’

Procuratura din Nuremberg-Fuerth a indicat că examinează o eventuală punere sub acuzare a Juttei Cordt, în urma unei plângeri împotriva acesteia sub suspiciunea că a facilitat acordarea în mod ilicit a dreptului de şedere.

Tags: azilBAMFbremencoruptieMinisterul de Interne
Categorii: Diaspora