Germania. Negocierile de coaliţie vor începe abia anul viitor(CDU)

Publicat:

Negocierile privind formarea unei noi mari coaliţii în Germania între creştin-democraţii cancelarului Angela Merkel şi social-democraţi nu vor începe cel mai probabil înainte de noul an, a afirmat luni vicepreşedinta partidului lui Merkel, informează dpa şi Reuters, potrivit agerpres.

Julia Kloeckner (foto), vicepreşedinta Uniunii Creştin Democrate (CDU), a declarat pentru postul public ARD că discuţiile pentru formarea unui guvern nu vor începe la modul serios decât după vacanţa de iarnă şi că trebuie pus accentul pe “temeinicie” în detrimentul “vitezei”.


Partidul Social-Democrat (SPD) şi-a schimbat abia săptămâna trecută decizia de a trece în opoziţie, după rezultat slab fără precedent obţinut la alegerile legislative din septembrie. Vineri, liderul SPD Martin Schulz s-a declarat “deschis” faţă de începerea de negocieri, după ce tratativele dintre conservatorii cancelarului Merkel şi două formaţiuni mai mici au eşuat, acum 10 zile.

Citeşte şi: Ramzan Kadârov este gata să demisioneze şi-l lasă pe Putin să-i aleagă succesorul

Vicepreşedinta CDU a explicat că această schimbare de direcţie va trebui discutată la conferinţa SPD prevăzută peste două săptămâni, ceea ce înseamnă că negocierile de coaliţie nu vor putea începe până în 2018.

Partenerii de coaliţie ai lui Merkel din ultimii 12 ani nu au câştigat în popularitate prin intrarea la guvernare, iar SPD ezită acum să repete experienţa, notează Reuters. Martin Schulz s-a angajat să le asigure membrilor formaţiunii sale un cuvânt de spus în privinţa unui eventual acord cu CDU. Mulţi social-democraţi sunt pentru un aranjament mai liber, în cadrul căruia SPD să susţină doar un guvern minoritar condus de Merkel sau cel puţin să nu voteze împotriva anumitor măsuri luate de acesta.

Un sondaj realizat pentru RTL şi NTV a arătat că 48% dintre membrii SPD susţin un astfel de aranjament, care este însă o formă mai puţin stabilă de guvernare, şi numai 36% sunt în favoarea reluării “marii coaliţii”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.