X

Germania nu poate exclude folosirea gazoductului Nord Stream 2 ca mijloc de presiune politică

Germania nu poate exclude folosirea gazoductului Nord Stream 2 ca mijloc de presiune politică împotriva Kremlinului, în cazul unor noi agresiuni ruse împotriva Ucrainei, a declarat marţi pentru postul ARD şeful comisiei pentru politică externă din Bundestag, Michael Roth, transmite Reuters, potrivit agerpres.

“Contăm pe o soluţie politico-diplomatică, iar instrumentarul diplomatic conţine şi sancţiuni”, a spus Roth.

Citeşte şi: GE suspendă regulile privind vaccinul și testarea anti-Covid după înfrângerea lui Biden la Curtea Supremă – Black News

“Dacă se ajunge într-adevăr la sancţiuni, iar eu sper în continuare că vom reuşi să evităm acest lucru, nu putem exclude a priori lucruri care ar putea fi solicitate de partenerii noştri din Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Gazoductul Nord Stream 2, deja construit, dar care nu a primit încă avizul de funcţionare, urmăreşte să crească livrările de gaz rusesc în Europa occidentală, însă oponenţii proiectului – între care Ucraina şi Statele Unite – susţin că acesta va face Europa prea dependentă de Rusia, aminteşte Reuters. Nord Stream 2 ar dubla practic capacitatea de export de gaz rusesc pe sub Marea Baltică, până la 110 miliarde de metri cubi pe an, ocolind însă Ucraina.

Citeşte şi: Biserica Luterană din Finlanda va trebui să-şi ceară scuze poporului sami – Black News

Luni, Rusia a cerut Germaniei şi întregii Uniuni Europene să nu întârzie cu certificarea gazoductului Nord Stream 2, care a devenit un punct central în disputele politice dintre Moscova şi Occident.

Tags: berlinBundestaggermaniakremlinmarea balticaMichael RothNord Stream 2rusiaucrainauniunea europeana
Categorii: ExternePolitică