Germania : Numărul solicitanţilor de azil respinşi care nu au putut fi repatriaţi a crescut cu 71% în 2017

Publicat:

Numărul solicitanţilor de azil respinşi de Germania şi care nu au putut fi repatriaţi din cauza lipsei de documente de identitate valide a sporit cu 71% în 2017 comparativ cu anul anterior, a anunţat luni Ministerul de Interne german, citat de agenţia de presă Reuters, potrivit agerpres.

Astfel, aproximativ 65.000 de solicitanţi de azil au primit permisiunea temporară de a sta pe teritoriul german în 2017 întrucât ei nu au putut fi repatriaţi din cauză că nu deţineau documente de identitate. Spre comparaţie, în 2016 numărul persoanelor din această categorie a fost de 38.000.


Citește și : Kremlinul anunţă ce măsuri va lua dacă SUA decid expulzarea diplomaţilor ruşi

Germania încearcă să accelereze procesul de repatriere mai ales după ce Anis Amri, un cetăţean tunisian care aştepta să fie deportat, a ucis 12 persoane, în decembrie 2016, la un târg de Crăciun de la Berlin. Expatrierea lui Amri fusese amânată de autorităţile germane pentru că el nu deţinea un paşaport valid.

Decizia din 2015 a cancelarului german Angela Merkel de a accepta în Germania peste 1 milion de migranţi a dus la scăderea popularităţii şefei executivului de la Berlin şi la ascensiunea partidului de extremă-dreapta ‘Alternativa pentru Germania’.

Politica în domeniul migraţiei a fost unul dintre subiectele cele mai dezbătute în timpul negocierilor dintre conservatorii şi social-democraţii germani în vederea formării ‘marii coaliţii’ guvernamentale de la Berlin.

Numărul total al celor care au solicitat azil în Germania a scăzut, totuşi, în 2017 comparativ cu anul precedent.

Cei mai mulţi solicitanţi de azil respinşi de autorităţile germane în 2017 şi care nu au putut fi repatriaţi din cauza lipsei de documente de identitate au provenit din India (5.743), Pakistan (4.943), Afganistan (3.915) şi Rusia (3.828), a anunţat grupul media Funke, citând un raport intern al Ministerului de Interne german.

Un număr de 3.800 de solicitanţi de azil au fost înregistraţi ca având naţionalităţi ‘neclare’, printre care palestinieni şi kurzi.

Citește și : Trump a dat ORDINUL. 60 de diplomaţi ruşi vor fi EXPULZAŢI din SUA

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.