X

Germania: Numele a 25.000 de persoane considerate opozanţi politici, descoperite de poliţie pe lista unor extremişti de dreapta (minister)

În urma unor anchete efectuate de poliţia din Germania a fost descoperită o listă alcătuită de extremişti de dreapta în care sunt menţionate numele a peste 25.000 de persoane considerate opozanţi politici, potrivit Ministerului german al Justiţiei, relatează marţi dpa, potrivit agerpres.

Cifrele au fost dezvăluite la cererea partidului de extrema stânga Die Linke, care a furnizat informaţia agenţiei de presă germane dpa.

Citește și : Atac armat în estul Afganistanului; cel puțin 15 morți

Lista, găsită în cursul unui raid antiterorist efectuat în landul nordic Mecklenburg – Pomerania Inferioară în ultimul an, conţine numele şi adresele a diferiţi adversari care ar fi putut fi ucişi în cazul unei situaţii de criză, menţionează ministerul.

Autorităţile ştiau deja de o altă listă cu numele a 10.000 de persoane, elaborată de National Socialist Undergound (NSU), o celulă teroristă neo-nazistă. Scena extremei drepte din Germania este cunoscută pentru compilarea unor aşa-numite “liste de duşmani”, notează dpa.

Citește și : Vatican: Zeci de mii de ministranţi aşteaptă să se întâlnească marți cu Papa Francisc

Tags: adversariextremistigermanialistăMecklenburgopozanţiraid antiterorist
Categorii: Diaspora