X

Germania : Oferta unui teatru de a le permite intrarea liberă celor ce portă banderole cu svastica nazistă nu a suscitat mare interes

Oferta unui teatru din sudul Germaniei de a permite intrarea liberă la o adaptare teatrală a “Mein Kampf” pentru cei dispuşi să poarte banderole cu svastica nazistă pare să fi suscitat puţin interes cu prilejul premierei piesei de vineri seară, relatează DPA, potrivit agerpres.

O purtătoare de cuvânt nu a putut spune exact câte persoane s-au folosit de ofertă, dar a precizat că cel puţin 12 bilete gratuite au fost solicitate iniţial de spectatori. Mulţi dintre aceştia par să se fi răzgândit ulterior, însă, a spus purtătoarea de cuvânt, cel puţin o femeie a intrat la spectacol cu un bilet gratuit.

Citește și : Teheranul are pregătite contramăsuri „aşteptate şi neaşteptate” pentru cazul în care SUA se vor retrage din acordul nuclear iranian (Hassan Rohani)

Procurorii locali au anunţat miercuri că au primit mai multe plângeri în privinţa ofertei din partea teatrului municipal din Konstanz, dar au precizat că nu vor declanşa o anchetă penală, întrucât ideea poate fi utilizată în interesul libertăţii artistice.

Prezentarea publică a unor simboluri naziste este în general ilegală în Germania.

Într-o scrisoare deschisă, Societatea germano-israeliană din regiune a criticat decizia teatrului, numind-o “lipsită de gust”.

Citește și : Fâşia Gaza : Patru palestinieni au fost uciși de armata israeliană în timpul protestelor de vineri

Ideea din spatele emiterii biletelor gratuite pentru cei care poartă banderole cu svastică a fost de a arăta cât de repede pot fi oamenii corupţi, a declarat anterior o purtătoare de cuvânt a teatrului.

Potrivit teatrului, abordarea dramaturgului şi regizorului George Tabori asupra autobiografiei lui Hitler “Mein Kampf” este o caricaturizare a anilor de la începutul carierei liderului nazist.

Tags: anchetabiletgermaniaMein Kampfsvasticateatru
Categorii: Diaspora