Germania: Parlamentar al extremei drepte, condamnat pentru postarea unui mesaj cu caracter rasist la adresa fiului lui Boris Becker

Publicat:

Un parlamentar al extremei drepte germane a fost condamnat marţi la plata de daune-interese către fiul fostului tenisman Boris Becker, pentru postarea unui mesaj cu caracter rasist pe contul său de Twitter, informează AFP, scrie agerpres.

Un tribunal berlinez l-a condamnat pe parlamentar la plata a 15.000 de euro daune-interese către Noah Becker, a anunţat avocatul fiului lui Boris Becker pentru Der Spiegel.


Citește și : Miniştri britanici vor avea o conferinţă la telefon cu oameni de afaceri după votul asupra acordului privind Brexit-ul (surse)

Într-un mesaj postat pe reţeaua socială în decembrie 2017, Jens Maier, fost magistrat devenit deputat din partea partidului Alternativa pentru Germania (AfD), l-a calificat pe Noah Becker, al cărui bunic pe linie maternă este afro-american, drept “un micuţ jumătate-negru în căutare de atenţie”. Mesajul parlamentarului se dorea un comentariu la un interviu al fiului lui Boris Becker, în vârstă de 24 de ani, în care acesta din urmă a calificat Berlinul drept “oraş alb”, comparativ cu Londra sau Parisul. El a afirmat, de asemenea, că a fost deja atacat în capitala germană, din cauza culorii pielii sale.

Maier a afirmat că nu a fost autorul acestei postări pe Twitter, ci un colaborator care a confirmat că a fost adevăratul autor al mesajului. Însă tribunalul nu a reţinut acest argument al apărării.

Maier a stârnit deja un scandal în trecut pentru că şi-a exprimat simpatia faţă de neonazistul Anders Breivik, care a ucis 77 de oameni în 2011 în Norvegia, estimând că acesta a acţionat “din disperare” faţă de multiculturalism.

Şi alţi oficiali ai AfD sunt obişnuiţii unor postări polemice pe Twitter.

Citește și : Dăncilă : Nu se poate vorbi despre activarea articolului 7 în cazul României; nu este încălcat statul de drept

Marţi, serviciile de informaţii germane au anunţat că intenţionează să plaseze AfD “sub supraveghere” din cauza discursurilor extremiste ale unora dintre membrii săi. Doar mişcările ultraradicale şi considerate un pericol pentru securitatea statului fac obiectul unei asemenea supravegheri în Germania din partea serviciilor de informaţii interne.

AfD este din septembrie 2017 principalul partid de opoziţie în Camera Deputaţilor în Germania, în faţa guvernului condus de cancelarul federal Angela Merkel, format din conservatori şi social-democraţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.