Germania: Partidele se află aproape de un acord de compromis privind noua lege a imigraţiei

Publicat:

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a indicat luni că unii refugiaţi ar trebui să fie lăsaţi să renunţe la statutul lor de solicitant de azil dacă îşi găsesc un loc de muncă şi învaţă limba germană, semnalând astfel disponibilitatea sa pentru un compromis într-o dispută a coaliţiei privind noua lege a imigraţiei, relatează agenţia Reuters, potrivit Agerpres.

Cancelarul Angela Merkel doreşte să ajute companiile care se confruntă cu o penurie masivă de forţă de muncă, reducând din obstacolele pentru muncitorii calificaţi proveniţi din afara Uniunii Europene.


Citește și : Descoperire MACABRĂ în Germania: O femeie a păstrat timp de un an şi jumătate cadavrul soţului ei în apartamentul lor

Dar preconizata lege privind imigraţia, care urmează să fie discutată luni în cadrul convorbirilor la nivel înalt în coaliţie, riscă să-i înfurie pe acei alegători care se simt neglijaţi după decizia din 2015 a cancelarului Merkel de a primi peste un milion de refugiaţi şi migranţi, în majoritate musulmani din Orientul Mijlociu.

În timp ce un număr tot mai mare de refugiaţi îşi găsesc locuri de muncă, procesul este lent din cauza necesităţii urgente de muncitori calificaţi. Este nevoie de până la cinci ani pentru un sirian sau irakian cu un nivel redus de educaţie să înveţe limba germană şi să obţină o calificare profesională.

Partidele din coaliţie sunt în dezacord în legătură cu faptul dacă refugiaţii care trăiesc deja în Germania ar trebui să fie lăsaţi să renunţe la statutul lor de azilant dacă şi-au găsit un loc de muncă şi au învăţat germana.

Seehofer, şeful mult mai conservatoarei Uniuni Creştin-Sociale (CSU), ramura bavareză a Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Merkel, a afirmat că a ajuns la un acord de compromis cu ministrul muncii, Hubertus Heil, de la Partidul Social-Democrat (SPD), înainte de negocierile de luni.

Seehofer a mai spus că solicitanţii de azil ale căror cereri au fost respinse vor trebui să părăsească Germania, indiferent dacă ei şi-au găsit între timp un loc de muncă şi au învăţat limba germană.

Citește și : Comisia Europeană salută rezultatul pozitiv al referendumului cu privire la schimbarea numelui Macedoniei

Potrivit lui Seehofer, ar fi totuşi o excepţie în cazul acelor solicitanţi de azil care nu pot fi expulzaţi pentru că riscă o ameninţare în ţara lor, cum ar fi tortura.

”Oamenii spun: decât să stea degeaba, mai bine să-i lăsăm să lucreze”, a declarat Seehofer, al cărui partid, CSU, se teme că va pierde voturi în favoarea extremei drepte la alegerile regionale care vor avea loc spre sfârşitul acestei luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România

Tehnologiile moderne în crearea monedelor comemorative, discutate la Monetăria Statului din România Procesele tehnice și tehnologiile moderne utilizate în crearea monedelor comemorative au fost discutate...

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa

A cucerit Everestul de 10 ori, dar a scăpat greu de o căsnicie abuzivă cu un român: Povestea uluitoare a alpinistei Lhakpa Sherpa Lhakpa Sherpa...

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte

Barcelona va majora taxa turistică la 4 euro pe noapte Consiliul Local al Barcelonei a aprobat majorarea taxei turistice de la 3,25 euro la 4...

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament

O sportivă de 19 ani, OUT de la Paris, după ce a fost lovită de o mașină la un antrenament În ziua ceremoniei de deschidere...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.