Germania. Patru suspecţi de terorism sunt aduşi în faţa instanţei

Publicat:

Patru bărbaţi arestaţi sub suspiciunea de formare a unei organizaţii teroriste în oraşul Chemnitz, din estul Germaniei, vor compărea marţi în faţa Înaltei Curţi Federale de Justiţie, transmite dpa, potrivit agerpres.

În total şapte bărbaţi au fost arestaţi luni în legătură cu crearea organizaţiei teroriste Revolution Chemnitz. Ei sunt membri ai mişcării neo-naziste şi ai galeriilor echipelor de fotbal din zona oraşului Chemnitz.


Citeşte şi: Trump vorbeşte despre ‘relaţia’ sa cu alcoolul: ‘Aş fi fost un dezastru!’

La 14 septembrie, un bărbat în vârstă de 31 de ani, identificat drept Christian K., a fost arestat la Chemnitz în special pentru încălcarea gravă a păcii. Presupus a fi liderul organizaţiei, el a rămas în arest preventiv. Persoanele arestate luni sunt Sten E., Martin H., Marcel W., Sven W., Hardy Christopher W. şi Tom W. Se bănuieşte că ei au colaborat cu Christian K. şi sunt membri ai mişcărilor neo-naziste din Chemnitz.

Procurorul federal a declarat că toţi sunt cetăţeni germani şi că ei plănuiau să treacă la acţiune miercuri, 3 octombrie, ziua naţională a Germaniei.

Conform anchetatorilor, Revolution Chemnitz intenţiona să comită atacuri armate contra străinilor, politicienilor şi jurnaliştilor şi a făcut eforturi pentru a achiziţiona arme semiautomate.

Citeşte şi: Emmanuel Macron respinge demisia ministrului de Interne

Poliţia germană a percheziţionat luni mai multe apartamente în landul Saxonia, unde se află Chemnitz. În această operaţiune au fost implicaţi peste 100 de ofiţeri de poliţie. Cotidianul Suddeutsche Zeitung a relatat că în timpul percheziţiilor nu au fost descoperite arme de foc.

Uciderea unui bărbat german de către un solicitant de azil a condus la o serie anti-imigranţi la Chemnitz, marcate de atacuri asupra unor persoane considerate a fi străini.

Anchetatorii bănuiesc că Revolution Chemnitz s-a format cel mai târziu la 11 septembrie. După un miting al extremei drepte, desfăşurat pe 14 septembrie la Chemnitz, 15 persoane – care potrivit martorilor se autointitulau ‘justiţiarii civici’ – au atacat cu sticle şi bastoane cu electroşocuri un grup de bărbaţi iranieni şi pakistanezi. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.