Germania pe mână cu Rusia – forțe de menținere a păcii ONU în Ucraina

Publicat:

Germania a salutat miercuri o propunere a preşedintelui rus Vladimir Putin asupra desfăşurării unor forţe ale ONU de menţinere a păcii în estul Ucrainei pentru a-i proteja pe observatorii însărcinaţi cu monitorizarea încetării focului, dar a precizat că orice posibilitate de ridicare a sancţiunilor impuse Moscovei este încă departe, relatează Reuters.

Putin a anunţat marţi că Rusia intenţionează să elaboreze o rezoluţie în Consiliul de Securitate în acest sens, declarând că aceasta ar ajuta la rezolvarea problemei din estul Ucrainei, deşi el s-a referit şi la condiţii preliminare ce ar trebui îndeplinite înainte de orice desfăşurare a “căştilor albastre”.


Purtătoarea de cuvânt a guvernului german, Ulrike Demmer, a declarat că orice desfăşurare ar trebui să fie în întreaga zonă de conflict, şi nu doar pe linia de contact dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi.

Războiul dintre cele două părţi a făcut peste 10.000 de morţi în trei ani.

“Sugestia preşedintelui este un pas”, a spus Demmer, adăugând că sunt necesari încă mulţi paşi înainte pentru ca sancţiunile să poată fi ridicate.

“Pentru discutarea unei ridicări complete a sancţiunilor, este nevoie de implementarea deplină a acordului de încetare a focului de la Minsk”, a adăugat ea.

Ucraina consideră că trupe de menţinere din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) ar trebui desfăşurate de-a lungul întregului teritoriu controlat de separatişti şi pe secţiunile frontierei dintre Ucraina şi Rusia care nu sunt sub controlul Kievului.

Ucraina acuză Moscova că trimite trupe şi arme grele în regiune, lucru respins de Rusia.

Putin a declarat de asemenea marţi că orice decizie a Statelor Unite de a furniza arme defensive Ucrainei ar alimenta conflictul.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.