X

Germania: Poliţia a curăţat zona de lângă aeroportul din Frankfurt unde activişti ecologişti protestau împotriva defrişărilor

Sute de poliţişti germani au luat parte la operaţiunile de îndepărtare a taberei de protest de pe un teren ce aparţine aeroportului din Frankfurt, informează marţi dpa, potrivit Agerpres.

În jur de 15 activişti în domeniul mediului au fost obligaţi să părăsească terenul aeroportului până la orele 11:00 GMT, marţi, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Citește și : Brexit: Miniştrii cabinetul May au nevoie de mai mult timp pentru a examina mecanismul ‘plasei de siguranţă’

În mod similar celui din timpul protestelor din pădurea Hambach, unde compania energetică RWE intenţionează să defrişeze un teren împădurit pentru a construi o mină de lignit, poliţia i-a dat jos pe activişti din case improvizate în copaci, folosind dispozitive hidraulice. Doi activişti s-au legat cu lanţuri de elemente fixate de sol.

Protestul a vizat artera rutieră secundară ce urmează să fie construită spre cel mai aglomerat aeroport din Germania şi s-a centrat pe o zonă de pădure prevăzută a fi defrişată ca parte din proiect. Pentru a construi şoseaua spre noul terminal al aeroportului din Frankfurt, în jur de 4,5 hectare de păduri vor trebui tăiate, a anunţat operatorul aeroportului.

Citește și : Amnesty International cere achitarea celor 11 activişti în domeniul drepturilor omului judecaţi pentru terorism în Turcia

Potrivit aeroportului din Frankfurt, zona de protest este ultima bucată de teren de care este nevoie pentru extinderea aeroportului. Noul terminal a necesitat defrişarea a circa 282 de hectare în total, iar pentru a compensa defrişarea, operatorul Fraport a împădurit o zonă de 288 de hectare.

Construcţia noii artere rutiere este programată să înceapă în 2019.

Tags: activiştiFrankfurtFraportHambachhectarepolitistiprotestterminal
Categorii: Diaspora