X

Germania prelungeşte măsurile de lockdown

Guvernul german şi cele 16 landuri federale au convenit să prelungească perioada de lockdown până pe 31 ianuarie, pentru a stăvili răspândirea pandemiei de coronavirus, informează luni cotidianul Bild, fără a preciza sursa sa de informaţie, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Germania a gestionat cu mai mult succes decât multe alte ţări din Europa primul val al pandemiei, în primăvară, însă situaţia s-a schimbat în timpul valului doi.

Citeşte şi: Nancy Pelosi rămâne preşedintele Camerei Reprezentanţilor în SUA

Ţara a impus un al doilea lockdown sever începând cu 16 decembrie, închizând şcolile, magazinele neesenţiale şi restaurantele, după ce lockdown-ul parţial de la începutul lui noiembrie nu a reuşit să reducă numărul mare de contaminări.

Numărul de infectări a ajuns în Germania la 1.775.513, cu 9.847 mai multe în ultimele 24 de ore, potrivit datelor făcute publice luni de Institutul Robert Koch. De asemenea, Germania a înregistrat în ultimele 24 de ore alte 302 de decese cauzate de COVID-19, care a adus numărul total de decese la 34.574.

În ultimele şapte zile, Germania a înregistrat o rată de contaminare de 140 la 100.000 de locuitori.

Cancelarul federal german Angela Merkel şi premierii de landuri urmează să discute marţi despre posibila prelungire a restricţiilor dincolo de data de 10 ianuarie.

Citeşte şi: Sudanul, Egiptul şi Etiopia continuă negocierile pentru barajul de pe Nil

“Toţi, exceptând două landuri federale, susţin prelungirea lockdown-ului până pe 31 ianuarie”, a declarat o sursă guvernamentală pentru Reuters. “Oricum, o decizie oficială va fi luată marţi”, a adăugat sursa.

La fel ca alte ţări-membre ale Uniunii Europene, Germania şi-a început campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 27 decembrie, însă şi-a încetinit ritmul. Doar 238.809 de persoane din populaţia sa de circa 83 de milioane au primit prima doză de vaccin începând de duminică, potrivit Institutului Robert Koch.

Tags: Angela Merkelcoronaviruscovid-19germaniaInstitutul Robert Kochlockdown
Categorii: Diaspora