Germania prevede un acces pentru toţi adulţii la vaccinuri începând din iunie

Publicat:

Germania prevede un acces la vaccinurile anti-COVID19 pentru toţi adulţii începând din iunie, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Cred că vom putea ridica prioritatea (accesul la vaccinuri în funcţie de vârstă sau de eventuale comorbidităţi) în iunie”, a spus Jens Spahn în camera superioară a Parlamentului german.


Citește și : Condiţiile de detenţie ale lui Navalnîi respectă standardele internaţionale

Înainte de acest termen, “în luna mai va fi rândul grupului prioritar 3 (cei peste 60 de ani şi persoanele cu anumite patologii) pentru vaccinări”, a spus Spahn, adăugând că “numeroase grupuri profesionale” vor avea acces la vaccinuri începând cu luna viitoare.

Peste 17,9 milioane de persoane din Germania au primit cel puţin o doză până miercuri, potrivit Ministerului Sănătăţii. Circa 5,7 milioane de persoane au primit ambele doze, adică 6,9% din populaţia totală.

Citește și : În ciuda pandemiei, Brit Awards 2021 se va ţine cu public

 

Ministrul Jens Spahn, criticat la începutul anului pentru începuturile timide ale campaniei de vaccinare în Germania, a salutat ritmul de vaccinare a persoanelor în vârstă, în special a celor din căminele de bătrâni.

În prezent, doar 3% din noile infectări cu coronavirus sunt înregistrate în căminele de bătrâni, faţă de 50% înainte de începerea campaniei de vaccinare, potrivit ministrului Sănătăţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.