Germania promite să-i ajute pe migranții minori din Grecia

Publicat:

 Grecia va primi sprijin din partea Germaniei în privinţa a până la 1.500 de minori blocaţi pe teritoriul elen, în cea mai recentă criză de la frontierele externe ale Uniunii Europene, transmite dpa și agerpres., citând un acord intervenit în cadrul coaliţiei de guvernare de la Berlin.

Blocul conservator al cancelarului Angela Merkel şi partenerul de coaliţie, Partidul Social Democrat (SPD), au declarat că guvernul vrea să ‘sprijine Grecia în ce priveşte situaţia umanitară dificilă a aproximativ 1.000-1.500 de copii de pe insulele elene’, se menţionează în documentul convenit luni dimineaţă în urma consultărilor din cursul nopţii.


Citeşte şi: Arabia Saudită ÎNCHIDE toate şcolile şi îi izolează pe şiiţi

În zilele următoare vor avea loc negocieri la nivelul Uniunii Europene pentru identificarea unei soluţii umanitare de relocare a acestor copii, în cadrul unei ‘coaliţii pe bază de voluntariat’, se spune în text.

Guvernul german şi-a exprimat solidaritatea cu Grecia, dar a subliniat că ‘ordinea şi solidaritatea merg împreună’.

Potrivit Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), în Grecia se află în prezent în jur de 116.000 de refugiaţi şi migranţi.

Citeşte şi: Un bărbat înarmat cu două cuţite a fost împuşcat mortal în centrul Londrei

Numărul minorilor neînsoţiţi este estimat la 5.500 de către Centrul naţional pentru solidaritate socială (EKKA) din Grecia. Mulţi dintre aceştia trăiesc în tabere supraaglomerate, în condiţii insalubre.

Numărul sosirilor zilnice de migranţi pe insulele greceşti din Egee a crescut după ce Turcia a anunţat pe 29 februarie că îşi va deschide graniţele. Alte zeci de mii de migranţi sunt blocaţi la frontiera terestră turco-elenă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zelenski îşi va prezenta ‘planul de victorie’ la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie

Zelenski îşi va prezenta 'planul de victorie' la reuniunea de la Ramstein, pe 12 octombrie Ucraina îşi va prezenta "planul de victorie" la o reuniune...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război

Arma care ar îngenunchea economia Rusiei și i-ar ruina mașinăria de război Economia Federației Ruse a făcut față până în prezent nenumăratelor sancțiuni, iar Fondul...

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: ‘Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili’

Cum se amestecă Rusia în alegerile din România. Expert: 'Facem parte dintre inamicii lor mai abordabili' Federația Rusă caută și, de multe ori, reușește să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.