X

Germania: Protest cu zeci de mii de oameni față de defrișarea unei păduri

Aproximativ 20.000 de oameni sunt așteptați să participe sâmbătă la un protest ce va avea loc într-o pădure din vestul Germaniei, care ar urma să fie defrișată pentru a face loc unei exploatări de cărbune, informează agenția de știri Dpa, potrivit Mediafax.

La solicitarea mai multor organizații ecologiste, inclusiv Greenpeace, o instanță germană a anulat vineri interdicția de a protesta în pădurea Hambach din vestul Germaniei, între Koln și Aachen.

Citește și : Assange rămâne la ambasada Ecuadorului din Londra

O altă instanță a ordonat suspendarea operațiunilor de defrișare a pădurii. Compania care urma să se ocupe de proiectul de minerit a transmis că hotărârea instanței privind suspendarea defrișării va cauza pagube financiare substanțiale, iar o decizie finală în acest caz ar putea să fie luată abia în anul 2020.

Pădurea seculară, în care trăieşte o specie protejată de lilieci, se află în apropierea unei mine de cărbune care ar urma să fie extinsă.

Citește și : Ministerul american al apărării l-a identificat pe unul dintre soldaţii americani ucişi recent în Afganistan

Tags: carbunegermaniagreenpeacepădureprotest
Categorii: Diaspora