Germania salută armistiţiul din Fâşia Gaza

Publicat:

Şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas, a salutat vineri încetarea focului între Israel şi Hamas, intrată în vigoare în Fâşia Gaza, dar a subliniat faptul că acum trebuie “atacate cauzele profunde” ale conflictului, potrivit AFP şi agerpres.

“Este bine că intervine o încetare a focului” şi “să nu mai fie victime”, şi-a exprimat el satisfacţia pe Twitter, la revenirea dintr-o vizită în Israel şi în teritoriile palestiniene.


Ministru în guvernul Angelei Merkel, Heiko Maas a mulţumit Egiptului pentru medierea sa care a dus la încetarea focului.

“Este acum timpul să fie atacate cauzele profunde, să se restabilească încrederea şi să se găsească o soluţie conflictului din Orientul Mijlociu”, a conchis ministrul german.

Calmul a revenit vineri dimineaţa în Fâşia Gaza şi în Israel după intrarea în vigoare a unei încetări a focului care a pus capăt celor 11 zile de ostilităţi sângeroase.

Încă de la debutul aplicării armistiţiului, la ora locală vineri 02:00 (joi 23:00 GMT), mii de palestinieni au sărbătorit pe străzile din Gaza sfârşitul bombardamentelor israeliene. Manifestaţiile de bucurie s-au extins de asemenea în oraşe din Cisiordania şi în Ierusalimul de Est.

Armistiţiul a fost mediat de Egipt, putere regională care are relaţii şi cu Israelul şi cu Hamas, mişcare considerată “teroristă” de statul israelian, Uniunea Europeană şi SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.