Germania sare de 100.000 de cazuri și anunță aproape 1900 de decese de coronavirus

Publicat:

Numărul contagierilor cu noul coronavirus a crescut în ultimele 24 de ore în Germania cu 4.003, ajungând la 103.228 de cazuri, în timp ce numărul morţilor a crescut cu 254 într-o singură zi, ajungând în total la 1.861, au informat miercuri autorităţile sanitare citate de EFE, potrivit agerpres.

Cifrele furnizate de Institutul Robert Koch (RKI), centrul epidemiologic german, actualizate la 08:10 ora locală (06:10 GMT) se menţin mai mici decât cele publicate de Universitatea Johns Hopkins – cu o metodă de culegere mai dinamică – care cifrează numărul contagierilor la 107.663 şi cel al deceselor la 2.016.


Citeşte şi: TSUNAMI în marina americană: Şeful forţelor navale a DEMISIONAT!

Germania se situează pe locul cinci al contagierilor în lume, după SUA, Spania, Italia şi Franţa, dar în faţa Chinei, potrivit instituţiei americane.

RKI notează că statele federale cele mai afectate continuă să fie Bavaria, cu 27.564 cazuri, Renania de Nord-Westfalia (20.929) şi Baden-Württemberg (20.680), reprezentând o creştere de 1.401, respectiv 709 şi 539 în ultimele 24 de ore.

Citeşte şi: Rafael Correa, condamnat la ani grei de închisoare în Ecuador

Prin urmare, rata incidenţei la nivel federal se situează la 124 contagieri la fiecare 100.000 de locuitori, cu clare diferenţe regionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.