Germania sare de 30.000 de infectări zilnice

Publicat:

Pentru prima dată în 2020, peste 30.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate în Germania într-un interval de 24 de ore, au anunţat vineri reprezentanţii Institutului Robert Koch (RKI), citaţi de DPA, potrivit agerpres.

RKI, agenţia naţională pentru controlul bolilor din Germania, precizează că cifra anunţată vineri include 3.500 de cazuri confirmate în landul Baden-Wurttenberg şi care nu au fost contabilizate în bilanţul de joi din cauza unor motive tehnice.


Citește și: Irlanda de Nord intră în LOCKDOWN imediat după Crăciun

Astfel, 30.277 de noi infectări au fost raportate în Germania în ultimele 24 de ore. Numărul deceselor din acelaşi interval a fost de 813, al doilea ca importanţă de la începutul pandemiei de COVID-19.

Bilanţul deceselor raportate zilnic în această ţară a urmat o curbă ascendentă în perioada recentă, aşteptată de specialiştii din domeniul medical după o creştere abruptă a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2.

Germania raportează în această perioadă bilanţuri ridicate ale deceselor zilnice, care pun presiune pe autorităţile locale în vederea demarării rapide a unei campanii de vaccinare.

Citește și: TOȚI elevii răpiți în Nigeria au fost ELIBERAȚI

Vineri, bilanţul total al deceselor asociate maladiei COVID-19 a urcat în Germania la 24.938.

De la începutul pandemiei, RKI a raportat peste 1,4 milioane de persoane infectate cu noul coronavirus.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri

Samsung se așteaptă să obțină profituri cu peste 1400% mai mari datorită cererii mari de cipuri Adoptarea pe scară largă a inteligenței artificiale a dus...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.