Germania sare de 4500 de cazuri cu COVID în ultimele 24 de ore

Publicat:

Germania a înregistrat peste 4.500 de cazuri de coronavirus în 24 de ore, o creştere cu peste 450 de infectări faţă de ziua precedentă, a anunţat vineri agenţia naţională pentru controlul bolilor, potrivit DPA și agerpres.

Datele făcute publice vineri de Institutul Robert Koch (RKI) relevă că au fost înregistrate 4.516 de noi infecţii, comparativ cu 4.058 înregistrate joi.


Citește și: Putin îi cheamă la ordine pe miniștrii de externe din Armenia și Azerbaidjan

Germania nu a mai înregistrat un număr atât de mare de cazuri într-o zi de la vârful pandemiei, la sfârşitul lui martie şi începutul lui aprilie, când erau depistate peste 6.000 de noi cazuri pe zi, înainte ca bilanţul să scadă semnificativ.

Infecţiile au început să se înmulţească din nou în iulie.

Marile oraşe au devenit zone fierbinţi în contextul unei noi înmulţiri semnificative a numărului de cazuri în ţară, alarmând liderii politici naţionali şi determinând autorităţile locale să introducă o nouă serie de restricţii.

Capitala Berlin şi centrul financiar Frankfurt au devenit cele mai noi oraşe care au depăşit joi pragul cheie care măsoară răspândirea coronavirusului.

Cancelarul Angela Merkel şi-a exprimat speranţa că Germania va putea evita reintroducerea măsurilor de izolare care au mai fost în vigoare la apariţia pandemiei, în martie.

Citește și: 13 americani sunt acuzați că au vrut să o răpească pe guvernatoarea din Michigan

Merkel are programată vineri o videoconferinţă cu primarii din 11 mari oraşe: Berlin, Hamburg, Bremen, Munchen, Frankfurt, Köln, Dusseldorf, Dortmund, Essen, Leipzig şi Stuttgart.

Cel puţin 314.660 de persoane au contractat virusul în Germania de la începutul pandemiei, iar 9.589 au murit, conform RKI. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava Un atac cu rachete al forţelor armate ruse...

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO

The Telegraph: Corupția, un obstacol ce stă în calea aderării Ucrainei la NATO În timp ce războiul continuă, Ucraina pare tot mai departe de a...

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România

NATO se pregătește să staționeze temporar o brigadă în România Înainte de summitul Alianței Nord Atlantice (NATO) de la Washington (9 - 11 iulie), Înaltul...

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite spune că misiunea sa se apropie de sfârşit Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite, a declarat că misiunea sa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.