Germania şi Chile intenţionează să transforme Colonia Dignidad într-un memorial

Publicat:

Germania şi Chile intenţionează să transforme într-un memorial locul fostei secte germane Colonia Dignidad din Chile, unde numeroase persoane au fost exploatate şi abuzate sexual şi disidenţii au fost torturaţi şi ucişi, transmite DPA, potrivit agerpres.

Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele chilian Gabriel Boric au convenit asupra unui plan în această privinţă duminică seară, în a doua zi a vizitei liderului german în America Latină.


Citeşte şi: Aniversare înecată într-o baie sânge în Africa de Sud (VIDEO)! Opt oameni au murit! – Black News

Ideea transformării locului fostei colonii religioase izolate într-un memorial ”are sprijinul guvernului nostru şi vom participa în mod corespunzător”, a spus Scholz.

Şeful statului chilian a mulţumit guvernului german pentru disponibilitatea de a ”susţine căutarea adevărului”.

”Susţinem complet acest lucru. Statul chilian luptă neobosit pentru întregul adevăr şi dreptate”, a declarat preşedintele Boric.

Colonia Dignidad a fost înfiinţată în 1961 într-o zonă izolată de la poalele Anzilor, la aproximativ 350 de kilometri sud de Santiago de Chile, de către predicatorul Paul Schäfer care fugise din Germania, unde era acuzat de abuzuri contra copiilor. El a ajuns în Chile împreună cu câteva sute de membri ai sectei lui.

Timp de decenii, locuitorii coloniei au făcut obiectul muncii forţate, al segregării pe criterii de gen şi al bătăilor, iar mai târziu Schäfer a fost acuzat şi de abuzuri sexuale contra copiilor.

În timpul dictaturii militare conduse de generalul Augusto Pinochet între 1973 şi 1990, o serie de disidenţi au fost torturaţi şi ucişi în Colonia Dignidad.

Ulterior, aşezarea a fost redenumită în ‘Villa Bavaria’ şi s-a renunţat la Paul Schäfer. Locul fostei colonii este acum obiectiv turistic.

Citeşte şi: CUTREMUR puternic în regiunea uigurilor din China – Black News

”Istoria Coloniei Dignidad este înspăimântătoare”, a afirmat preşedintele chilian Gabriel Boric, care şi-a preluat mandatul la finalul lui 2021 la vârsta de 35 de ani, fiind cel mai tânăr preşedinte din istoria statului Chile.

Vizita cancelarului Olaf Scholz, ce coincide cu 50 de ani de ani de la lovitura de stat care a dus la instaurarea regimului Pinochet, a început cu un tur al Muzeului Memoriei, care comemorează victimele dictaturii. Duminică seara, Scholz urma să ajungă în Brazilia, ultima etapă a turneului său de patru zile în America de Sud.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea

Forţele aeriene ucrainene anunţă că au distrus un depozit de muniţii rusesc în Crimeea Comandantul forţelor aeriene ucrainene, Mikola Oleşciuk, a declarat marţi că acestea...

Usatîi vorbește despre ‘greșeala lui Spînu’: Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM

Usatîi vorbește despre 'greșeala lui Spînu': Este nevoie de o conducere profesionistă, care va dezvolta CFM Andrei Spînu greșește, atunci când spune că statul nu...

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia

Alaiba îl acuză pe Ceban că susține business-ul rusesc: Cumpără membrane bituminoase pentru reparațiile din oraș de la o companie din Rusia Ministrul Economiei Dumitru...

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților

Tânărul învinuit de omorul unei bătrâne și tentativă de omor a unui bărbat din raionul Glodeni, trimis pe banca acuzaților Procuratura raionului Glodeni a finalizat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.