Germania și Olanda sunt de acord cu repatrierea militanților jihadiști reținuți în Turcia

Publicat:

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat miercuri că Germania și Olanda au fost de acord cu readucerea în țările lor a militanților rețelei Stat Islamic reținuți în Turcia și a familiilor acestora, după ce Ankara a început repatrierea lor, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Turcia a anunțat luni că a deportat doi deținuți, un german și un american, și a adăugat că zilele următoare va deporta alte 23 de persoane cu cetățenie europeană.


Citește și : Ion Chicu, candidatul propus de Dodon pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova

Turcia a arestat sute de suspecți ai rețelei Stat Islamic și a capturat alți 287 în timpul moperațiunii militare din Siria împotriva milițiilor insurgente kurde YPG.

”Avem propria noastră politică și o implementăm fără niciun compromis. Cei care vor să pășească alături de noi o vor face, dar cei care nu vor face față consecințelor”, a declarat Soylu.

”Aș vrea să le mulțumesc în mod special celor două țări. Una este Germania și a doua Olanda. De noaptea trecută, au confirmat că își vor lua înapoi teroriștii Daesh (Stat Islamic) care sunt cetățeni de-ai lor și soțiile acestora, copiii și toți ceilalți”, a adăugat acesta.

Turcia a anunțat că vor deporta prizonieri în Irlanda, Franța, Germania și Danemarca.

Citește și : Florence Parly: Statele europene ar trebui să constituie un ‘pilon’ în cadrul NATO

Premierul francez Christophe Castaner a declarat narți că Franța va repatria 11 persoane suspectate că ar face parte din organizația teroristă. Iar ministrul de Externe din Irlanda, Simon Coveney, a declarat la rândul său că cei doi cetățeni irlandezi care vor fi deportați din Turcia au dreptul să se întoarcă în Irlanda.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.