Germania şi Slovenia subliniază dorinţa de a-şi aprofunda relaţiile şi necesitatea de a ajuta Ucraina

Publicat:

Germania şi Slovenia doresc să continue să-şi aprofundeze relaţiile lor deja foarte bune, au declarat preşedinţii celor două ţări joi, la Berlin, informează dpa, potrivit agerpres.

Germania este “mândră şi fericită” pentru numeroasele legături ce există între cele două ţări, a spus preşedintele german Frank-Walter Steinmeier, adresându-se preşedintei slovene Nataša Pirc Musar în timpul vizitei inaugurale a acesteia în capitala germană.


Citește și : Coreea de Nord prezintă cel mai mare număr de rachete nucleare din istorie la o defilare nocturnă

“Vă promit, voi face totul alături de dv nu doar pentru a menţine şi întări aceste relaţii, ci şi pentru a le extinde în viitor”, a adăugat Steinmeier.

La rândul său, Nataša Pirc Musar a vorbit despre “prietenia cu adevărat adâncă şi de durată” dintre cele două ţări.

Pirc Musar, jurist de profesie fără afiliere politică, a câştigat alegerile prezidenţiale care au avut loc în noiembrie în această mică ţară membră a Uniunii Europene. Ea este prima femeie devenită preşedinte al Sloveniei.

Nataša Pirc Musar a subliniat că Germania este cel mai mare partener economic al Sloveniei şi cel mai important investitor. Ea a spus că nu este o simplă coincidenţă faptul că a doua vizită inaugurală a sa a avut drept destinaţie Berlinul.

Ambii şefi de stat au subliniat necesitatea de a ajuta Ucraina, atât în lupta ei de apărare împotriva Rusiei, cât şi în procesul de reconstrucţie de mai târziu.

Referindu-se la dorinţa Ucrainei de a primi avioane de luptă, Steinmeier ţinut să sublinieze că Germania va livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard. “Asupra acestui lucru trebuie să ne concentrăm acum”, a spus el.

Citește și : Directorul AIEA este aşteptat să vină la Moscova cu ‘idei noi’

Referindu-se la rândul său la livrările de arme pe care ţara sa le-a făcut deja, Pirc Musar a subliniat: “Nu noi suntem cei care putem să facem mai mult. Ceea ce putem să facem, noi am făcut deja”, a afirmat ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.