Germania sporeşte securitatea în marile oraşe. Un simbol arhitecural este împrejmuit cu bariere de beton

Publicat:

Poliţia germană a instalat miercuri bariere de beton în faţa celebrului dom din oraşul Koln, în urma informaţiilor apărute în presă conform cărora celula teroristă din Catalonia ar fi vizat catedrala Sagrada Familia din Barcelona, un alt simbol al arhitecturii religioase, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Numeroase oraşe germane şi-au sporit măsurile de securitate în urma atacului care a ucis joi 13 persoane la Barcelona, după o perioadă în care majoritatea au fost reticente faţă de amplasarea de bariere, de teama instalării unei ‘mentalităţi de fortăreaţă’ care ar descuraja vizitatorii.


‘Am luat decizia să acţionăm cât mai rapid posibil după ce am asistat la atacurile din Europa. Misiunea noastră este să protejăm locurile sensibile, iar catedrala este un simbol la Kolnului, cunoscut în întreaga lume’, a explicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei locale.

Citeşte şi: Unul dintre terorişti A RECUNOSCUT. Planul lor viza un monument SACRU al Barcelonei

Presa spaniolă a relatat că celula islamistă aflată la originea atacului cu camionetă de pe artera Las Ramblas din Barcelona plănuia iniţial un atac împotriva catedralei Sagrada Familia, emblematica lucrare a arhitectului catalan Antonio Gaudi.

Imensul dom din Koln, clasat în patrimoniul mondial al UNESCO, este una din puţinele clădiri din centrul oraşului care au supravieţuit bombardamentelor din Al Doilea Război Mondial.

În pofida celor mai mult de zece atacuri comise în Europa de islamişti cu ajutorul unor autovehicule, municipalităţile nu s-au grăbit să răspundă riscurilor prin modificări urbanistice, fiind descurajate de costurile ridicate şi nedorind să perturbe viaţa de zi cu zi.

Citeşte şi: Descoperire MACABRĂ: Cadavrul dezmembrat și decapitat al unei jurnaliste

‘Nu vrem să împrejmuim oraşul cu ziduri. Aceasta ar însemna exact opusul a ceea ce dorim: să transmitem o imagine de calm şi relaxare’, a declarat Andreas Geisel, senator pentru afaceri interne al Berlinului, într-un interviu pentru cotidianul Bild.

În capitala germană, sunt în continuare instalate bariere în jurul pieţei de Crăciun unde un islamist a intrat în mulţime în decembrie 2016, omorând 12 persoane. În afara acestei măsuri, puţine altele au fost implementate în mod vizibil la Berlin.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.