Germania testează muncitorii unei fabrici de prelucrare a cărnii, după apariţia unui focar cu noul coronavirus

Publicat:

Autorităţile germane au luat decizia de a testa muncitorii de la o fabrică prelucrare a cărnii după apariţia unui focar cu noul coronavirus, transmite vineri DPA, scrie agerpres.

Fabrica din Coesfeld, aflată în apropierea frontierei cu Olanda, a înregistrat până joi 129 de lucrători infectaţi cu noul coronavirus, conform lui Christian Wiermer, purtător de cuvânt pentru guvernul din Renania de Nord-Westfalia.


Citește și : Israelul va discuta cu SUA despre reducerea forţelor de menţinere a păcii în Sinai

Treisprezece dintre lucrătorii infectaţi au fost internaţi.

Conform Institutului Robert Koch din Berlin, agenţia germană care monitorizează bolile infecţioase, rata de noi infectări din Coesfeld a crescut la 52,7/100.000 de rezidenţi.

În declaraţiile pe care le-a făcut din capitala acestui land german, Dusseldorf, Christian Weimer a precizat că autorităţile landului consideră situaţia drept “foarte gravă”.

Testarea se va concentra asupra lucrătorilor sub contract şi vor fi inspectate şi locuinţele acestora pentru a se verifica dacă sunt respectate condiţiile de igienă.

Citește și : Rusia înregistrează pentru a şasea zi consecutiv peste 10.000 de noi cazuri cu COVID-19

Infecţii cu noul coronavirus au apărut şi în abatoare şi facilităţi de procesare a cărnii din alte landuri germane, printre care şi Schleswig-Holstein din nord-vest.

Cancelarul Angela Merkel a stabilit miercuri, după consultări cu şefii guvernelor din landurile germane, începerea relaxării măsurilor de izolare şi închidere aplicate în Germania

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.