X

Germania testează muncitorii unei fabrici de prelucrare a cărnii, după apariţia unui focar cu noul coronavirus

Autorităţile germane au luat decizia de a testa muncitorii de la o fabrică prelucrare a cărnii după apariţia unui focar cu noul coronavirus, transmite vineri DPA, scrie agerpres.

Fabrica din Coesfeld, aflată în apropierea frontierei cu Olanda, a înregistrat până joi 129 de lucrători infectaţi cu noul coronavirus, conform lui Christian Wiermer, purtător de cuvânt pentru guvernul din Renania de Nord-Westfalia.

Citește și : Israelul va discuta cu SUA despre reducerea forţelor de menţinere a păcii în Sinai

Treisprezece dintre lucrătorii infectaţi au fost internaţi.

Conform Institutului Robert Koch din Berlin, agenţia germană care monitorizează bolile infecţioase, rata de noi infectări din Coesfeld a crescut la 52,7/100.000 de rezidenţi.

În declaraţiile pe care le-a făcut din capitala acestui land german, Dusseldorf, Christian Weimer a precizat că autorităţile landului consideră situaţia drept “foarte gravă”.

Testarea se va concentra asupra lucrătorilor sub contract şi vor fi inspectate şi locuinţele acestora pentru a se verifica dacă sunt respectate condiţiile de igienă.

Citește și : Rusia înregistrează pentru a şasea zi consecutiv peste 10.000 de noi cazuri cu COVID-19

Infecţii cu noul coronavirus au apărut şi în abatoare şi facilităţi de procesare a cărnii din alte landuri germane, printre care şi Schleswig-Holstein din nord-vest.

Cancelarul Angela Merkel a stabilit miercuri, după consultări cu şefii guvernelor din landurile germane, începerea relaxării măsurilor de izolare şi închidere aplicate în Germania

Tags: Angela MerkelChristian WiermercoronavirusNord-WestfaliaolandaRenania
Categorii: Diaspora