X

Germania. Trei traficanți de persoane au fost condamnați la ani grei de închisoare – FOTO

Trei traficanţi de persoane au fost condamnaţi vineri de un tribunal din Traustein, sud-estul Germaniei, la pedepse cu închisoarea în legătură cu moartea a cel puţin 13 migranţi în estul Mediteranei, în septembrie 2015, transmite DPA, potrivit agerpres.

Principalul inculpat, în vârstă de 27 de ani, a primit 4 ani de detenţie, iar cel care a condus ambarcaţiunea cu migranţi va ispăşi 2 ani şi jumătate de închisoare.

Al treilea inculpat, care mai fusese condamnat anterior pentru trafic de persoane, a primit o pedeapsă de 2 ani în care se va afla sub probaţiune.

Citește și: Rusia ‘bagă sula-n coaste’ Europei. Ordinul vine direct de la Putin

Traficanţii operau pe o rută maritimă de migraţie între oraşul Izmir, de pe litoralul Turciei, şi Grecia.

În septembrie 2015, în timpul unei traversări, o ambarcaţiune supraaglomerată şi nesemnalizată luminos s-a ciocnit de un vas comercial în largul insulei Lesbos. Treisprezece oameni au murit în urma coliziunii, iar doi copii au rămas dispăruţi până astăzi.

sursa foto: DPA

Potrivit rechizitoriului procurorilor, inculpatul principal a abordat mai mulţi refugiaţi sirieni în Turcia, oferindu-se să-i transporte pe mare în Grecia.

Conducătorul ambarcaţiunii era el însuşi un refugiat căruia i s-a promis în schimb să călătorească gratis.

Al treilea bărbat a stabilit contacte cu membri de familie ai refugiaţilor, aflaţi în Germania, au indicat procurorii germani.

Tags: germaniagreciainsula lesbosizmirmigrantitrafic de persoaneturcia
Categorii: Diaspora