Germania trimite o delegaţie parlamentară în Ucraina! Olaf Scholz ezită să pună piciorul în Kiev!

Publicat:

Trei parlamentari germani sunt în drum spre Ucraina, unde se vor întâlni cu deputaţi ucraineni în vestul acestei ţări, au anunţat marţi surse parlamentare, în timp ce cancelarul federal Olaf Scholz este el însuşi sub presiune pentru a se deplasa în Ucraina, informează AFP, potrivit agerpres.

Aceasta este prima deplasare a unor reprezentanţi politici germani în Ucraina de la declanşarea invaziei ruse.


Citeşte şi: Extrema dreaptă spaniolă intră pentru prima dată într-un guvern regional – Black News

Trio-ul este format din preşedinţii comisiilor pentru Apărare, Marie-Agnes Strack-Zimmermann (Partidul Liber Democrat), pentru Afaceri Externe, Michael Roth (Partidul Social Democrat) şi pentru Afaceri Europene, Anton Hofreiter (Verzii), reprezentanţi ai celor trei partide ale coaliţiei de guvernare.

“Ei sunt în drum spre Ucraina”, au anunţat surse din anturajul primilor doi responsabili, fără a oferi mai multe detalii asupra locului întâlnirii, “din raţiuni de securitate”.

Potrivit informaţiilor din Der Spiegel, cei trei responsabili urmează să aibă o întâlnire cu reprezentanţi ai Parlamentului de la Kiev în vestul Ucrainei, răspunzând astfel unei invitaţii din partea deputaţilor ucraineni.

Preşedinţii acestor comisii-cheie din Bundestag s-au declarat toţi trei în favoarea livrărilor de arme grele Kievului, inclusiv de tancuri, în timp ce Olaf Scholz s-a arătat mai rezervat.

Şefa diplomaţiei germane, ecologista Annalena Baerbock, a pledat la rândul său pentru livrarea unor astfel de arme, însă fără a-l convinge până acum pe şeful executivului.

Cererea Annalenei Baerbock este “în mod cert justă”, a apreciat social-democratul Michael Roth într-o discuţie la radioul Deutschlandfunk. “Ucraina trebuie să fie în poziţie de forţă şi în măsură să se apere pentru a negocia cu Rusia”, a argumentat el, îndemnând la o decizie rapidă în cadrul NATO pentru livrări de arme grele.

După recentele vizite la Kiev ale preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierului britanic Boris Johnson, în Germania s-au făcut auzite mai multe voci, majoritatea provenind din opoziţia conservatoare, care îi cer lui Olaf Scholz să întreprindă la rândul lor o astfel de vizită.

Citeşte şi: Olaf Scholz vrea să revigoreze procesul de aderare la UE a ţărilor din vestul Peninsulei Balcanice – Black News

“Doresc ca al nostru cancelar să urmeze acest exemplu şi să-şi facă o idee asupra situaţiei de la faţa locului”, a declarat conservatorul Roderich Kiesewetter, expert în politică externă.

Mai necruţător, cotidianul german Bild ironiza la sfârşitul săptămânii trecute o deplasare a cancelarului în nordul Germaniei, pentru o întâlnire electorală regională, în timp ce “premierul britanic Boris Johnson mergea alături de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski prin Kiev”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere

Peskov: Moscova este pregătită să poarte negocieri cu Ucraina chiar dacă Zelenski este la putere Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a transmis joi,...

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice

Kievul afirmă că a destructurat o celulă a FSB care plănuia sabotaje în Ucraina, Polonia și țările baltice Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat...

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion

Un grup neonazist rus revendică asasinarea fostei deputate ucrainene Irina Farion Un manifest publicat pe un canal Telegram asociat unui grup neonazist rus şi semnat...

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării

Armata română a găsit resturi de dronă într-o localitate din Delta Dunării Ministerul Apărării Naționale a confirmat joi că a găsit resturi provenind de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.