Germania: Un tunisian, presupusă fostă gardă de corp a lui Osama bin Laden, arestat în vederea extrădării

Publicat:

Un tunisian în vârstă de 42 de ani, prezentat de presă drept fostă gardă de corp a lui Osama bin Laden, a fost arestat luni în Germania în vederea extrădării, relatează AFP şi dpa, potrivit agerpres.

Sami A., sosit pentru prima dată în Germania în 1997, ca student, a fost arestat atunci când s-a prezentat la poliţie pentru controlul judiciar periodic, a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor din Bochum, oraş unde tunisianul are rezidenţa.


Citește și : Siria: Mii de persoane s-au refugiat în estul provinciei Daraa în timp ce luptee se intensifică (OSDO)

Biroul Federal pentru Migraţie şi Refugiaţi (BAMF) a ridicat interdicţia de deportare a tunisianului, făcând astfel posibilă predarea sa către autorităţile tunisiene, a indicat purtătorul de cuvânt.

Expulzarea lui Sami A. a fost mult timp blocată de justiţia germană din cauza riscurilor ca acesta să fie supus ‘torturii sau tratamentelor inumane sau degradante’ în ţara sa.

Sami A, căsătorit şi tată de familie, locuieşte din 2005 la Bochum. În aprilie a fost clasat ca persoană periculoasă de autorităţile landului Renania de Nord – Westfalia.

În 2015, un tribunal german a stabilit că Sami A. a susţinut Al-Qaida şi a participat, la sfârşitul anilor 1990, la un antrenament militar într-o tabără a organizaţiei în Afganistan. În perioadă respectivă el ar fi fost, cu intermitenţe, garda de corp a fostului lider al Al-Qaida, Osama bin Laden, ucis în 2011 în Pakistan de un comando american.

Tunisianul neagă acuzaţiile, susţinând că în acea perioadă a urmat o şcoală religioasă în Pakistan.

Citește și : Franţa: Anchetă preliminară pentru presupusă finanţare ilegală a campaniei a lui Macron

La începutul lunii mai, un alt tunisian, Haikel S., bănuit de implicare în atentatul jihadist de la Muzeul Bardo din Tunis, în 2015, a fost expulzat şi predat autorităţilor din ţara sa. Justiţia germană i-a respins apelul, deşi tunisianul susţinea că riscă pedepsa cu moartea în ţara sa, unde nu a mai avut loc nici execuţie de la începutul anilor 1990.

Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a salutat la momentul respectiv decizia cu privire la Haikel S., sperând că aceasta va avea implicaţii şi pentru Sami A., al cărui caz a fost intens mediatizat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.