Germania : Un imigrant a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru uciderea unei adolescente

Publicat:

O instanță din Germania l-a condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pe un imigrant, despre care se crede că este minor și de origine afgană, care a recunoscut că a ucis o adolescentă germancă, cu care acesta avuse o relație de câteva luni, informează postul BBC News, potrivit mediafax.

Cazul a provocat indignare în Germania și ample proteste xenofobe organizate de grupuri de extremă-dreapta.


Citește și : Postul public rus de televiziune a lansat o emisiune săptămânală despre Putin

Procurorii cred că ucigașul a acționat din gelozie, dorind să se răzbune pe adolescentă după ce aceasta a întrerupt relația.

Cei doi s-au cunoscut la școală și au avut o relație de câteva luni. La câteva săptămâni după ce ea a rupt relația, imigrantul a înjunghiat-o pe adolescentă de șapte ori cu un cuțit de bucătărie în fața unui magazin din orașul Kandel, pe data de 27 decembrie.

Înainte de a fi ucisă, adolescenta și familia ei au alertat poliția că era hărțuită și amenințată de fostul ei prieten.

Ucigașul susține că avea 15 ani în momentul comiterii crimei, iar din acest motiv cazul a fost judecat de o instanță pentru minori. Însă o expertiză medicală cerută de procurori a indicat că cel mai probabil acesta are între 17 și 20 de ani.

Procurorii au cerut 10 ani de închisoare pentru individ, pedeapsa maximă prevăzută de legislația germană pentru o crimă comisă de un minor.

Citește și : Rusia acuză SUA că încearcă să intervină în afacerile sale interne

Imigrantul a sosit în Germania în aprilie 2016, fiind înregistrat ca minor neacompaniat, însă solicitarea sa la drept de azil a fost respinsă în februarie 2017.

Mai multe demonstrații antiimigrație au fost organizate în orașul Kandel de formațiunea de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD).

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.