Germania: Un lider al AfD spune că partidul “şi-a îndeplinit toate obiectivele electorale” în Hessa

Publicat:

Unul dintre liderii naţionali ai formaţiunii de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a declarat că partidul “şi-a îndeplinit toate obiectivele electorale” după ce proiecţiile au indicat că a obţinut reprezentare în parlamentul regional din landul Hessa, ultimul for de acest gen în care nu era reprezentat, relatează duminică dpa, potrivit Agerpres.

Potrivit exit-poll-urilor, partidul ar urma să câştige 12,8% din voturi în Hessa.


Citește și : Ayatollah Ali Khamenei: Iranul trebuie să înceapă o luptă împotriva „infiltrării inamicilor”

Joerg Meuthen a exclus, în acelaşi timp, o coaliţie cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a Angelei Merkel.

“Pentru moment nu vedem nicio bază pentru o astfel de cooperare. Vom face ceea ce facem deja în alte parlamente regionale şi în Bundestag; o muncă de opoziţie bună şi constructivă”, a afirmat el.

Pe de altă parte, liderul partidului pro-business Democraţii liberi (FDP), Christian Lindner, a spus că partidul său este pregătit să ia parte la discuţii pentru formarea unei coaliţii de guvernare în landul Hessa.

“Suntem mereu disponibili când vine vorba despre a participa la guvernare”, a declarat Lindner pentru ZDF, după ce exit-poll-urile au arătat că singurele partide capabile să formeze o coaliţie sunt FDP, CDU şi Verzii.

Citește și : Mattis: SUA poartă consultări cu aliaţii lor europeni privind Tratatul INF

“Singura condiţie este că trebuie să fie un parteneriat şi trebuie să aibă substanţă”, a adăugat el.

FDP este formaţiunea care a împiedicat formarea unei aşa-numite “Coaliţii Jamaica” – după culorile celor trei partide – la nivel naţional după alegerile din noiembrie 2017.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.