X

Germania va expulza în Afghanistan un nou grup de solicitanți de azil

Germania este decisă să repatrieze un nou grup de solicitanţi de azil afgani, în această privinţă urmând ca un avion să aterizeze la Kabul miercuri dimineaţă, transmite duminică dpa, potrivit agerpres.

De la începerea deportărilor din Germania în decembrie 2016, în total au fost repatriaţi 565 de bărbaţi afgani, în acest sens fiind organizate 23 de zboruri speciale către Afganistan.

Citește și : Olanda a câştigat concursul Eurovision 2019 de la Tel Aviv

Aceste deportări au fost extrem de controversate, criticii susţinând că ţara asiatică răvăşită de război este încă prea periculoasă pentru solicitanţii de azil repatriaţi din Germania. În Afganistan, de multe ori civilii sunt ţinte ale atacurilor comise de talibani şi de gruparea Statul Islamic.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (IOM) a oprit la 21 aprilie furnizarea de adăposturi pentru migranţii deportaţi din Europa, inclusiv din Germania, a declarat purtătoarea de cuvânt a IOM, Eva Schwoerer.

În schimb, IOM plăteşte, la sosirea la Kabul, suma de 167 de dolari fiecărui solicitant de azil afgan repatriat. Procedura a fost adoptată după ce 6% dintre migranţii afgani repatriaţi au solicitat cazare temporară la Kabul, după începerea programului de deportare, în 2016.

Citește și : Turcia va produce în colaborare cu Rusia sistemul de apărare S-500

Tags: AfganistanaviondeportaregermaniaIOMkabul
Categorii: DiasporaSinteze