X

Germania va furniza ‘peste 350 de generatoare’ Ucrainei

Germania va furniza “peste 350 de generatoare” Ucrainei, ale cărei infrastructuri energetice au fost parţial distruse de atacuri ruse, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al guvernului german, relatează AFP, potrivit agerpres

Cancelarul Olaf Scholz a avut o convorbire cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi “l-a asigurat pe acesta de un sprijin suplimentar pe termen scurt”, a anunţat Steffen Hebestreit într-un comunicat, precizând că ajutorul german pentru energie a ajuns până în prezent la 56 de milioane de euro.

Citește și : Războiul din Ucraina a sporit ameninţarea utilizării armelor chimice, declară şeful OIAC

Cancelarul german “a condamnat continuarea bombardamentelor şi a asigurat Ucraina de un sprijin suplimentar pe termen scurt”, a continuat purtătorul de cuvânt.

Scholz “a reafirmat sprijinul continuu al Germaniei pentru Ucraina, inclusiv în domeniul apărării aeriene şi al reconstrucţiei pe termen lung”, a conchis el.

Rusia a lansat la începutul lunii octombrie o campanie de atacuri masive cu rachete care vizează infrastructura energetică a Ucrainei. Potrivit cifrelor citate de guvernul ucrainean, între 25 şi 30% din această infrastructură a fost avariată.

Citește și : Oraşul Nikolaev a rămas din nou fără apă potabilă în urma unui atac rusesc (primar)

 

Tags: energiegeneratoaregermaniaOlaf ScholzSteffen HebestreitVolodimir Zelenski
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina