X

Germania va plăti îngrijirile pacienţilor europeni bolnavi de Covid-19 aflaţi pe teritoriul său

Germania va plăti costurile pentru îngrijirea pacienţilor europeni bolnavi de Covid-19 şi care necesită asistenţă respiratorie în spitalele sale, a anunţat luni guvernul german, relatează AFP, potrivit agerpres.

Costurile pentru îngrijirea acestor pacienţi ar trebui să ajungă la aproape 20 de milioane de euro, a precizat ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, înainte de a participa la o reuniune a Consiliului de Miniştri cu privire la criza provocată de noul coronavirus.

Citește și : Noua Zeelandă a ‘întrerupt lanţul transmiterii’ Covid-19. Nivelul patru de alertă va fi menţinut încă o săptămână

”Germania va plăti costurile pentru îngrijirea pacienţilor” europeni de pe teritoriul său, ”deoarece este vorba de conceptul nostru de solidaritate europeană”, a explicat el.

Berlinul susţine în prezent ”peste 200 de pacienţi europeni infectaţi cu coronavirus” şi are ”capacitatea, dacă este necesar, să acorde mai mult” sprijin, a adăugat ministrul.

Mai puţin afectată de pandemie decât vecinii săi şi beneficiind de mai multe locuri la terapie intensivă, Germania a primit în ultimele săptămâni pacienţi europeni, între care francezi şi italieni, pentru a ajuta sistemele medicale din ţări vecine.

Citește și : Bilanţul pandemiei de COVID-19 în Germania

Anunţul survine în condiţiile în care în Germania se redeschid luni majoritatea magazinelor cu o suprafaţă sub 800 m2 ca parte a unei ridicări treptate a măsurilor de izolare.

Epidemia de COVID -19 din Germania este de acum ”sub control şi gestionabilă”, a declarat vineri ministrul Jens Spahn.

Tags: coronaviruscovid-19germaniaJens Spahnpacientipandemie
Categorii: Diaspora