X

Germania va prelungi restricţiile până la 3 mai

Germania va prelungi cel puţin până la 3 mai restricţiile, inclusiv închiderea şcolilor, pentru a opri răspândirea noului coronavirus, au declarat miercuri oficiali regionali, citaţi de France Presse, potrivit agerpres.

Restricţiile urmează să fie ridicate treptat începând cu 3 mai în Germania, unde numărul cazurilor înregistrate oficial a continuat miercuri să crească, au decis guvernul federal al Angelei Merkel şi liderii celor 16 regiuni ale Germaniei, potrivit acestor surse.

Citește și : Luxemburgul se dotează cu scanere radiologice pentru depistarea coronavirusului

Decizia urmează să fie oficializată la finalul zilei de către cancelar într-o conferinţă de presă la sfârşitul unei reuniuni prin videoconferinţă cu liderii celor 16 landuri.

Măsurile, decise la jumătatea lunii martie, constau mai ales din închiderea până în 19 aprilie inclusiv a şcolilor, locurilor culturale, restaurantelor, tuturor magazinelor neesenţiale şi o obligaţie de a respecta o distanţă socială de cel puţin 1,50 metri.

Pe lângă redeschiderea parţială a şcolilor şi liceelor, guvernul intenţionează din 3 mai să reia activitatea în magazinele cu o suprafaţă mai mică de 800 de metri pătraţi, în timp ce economia germană, aflată în recesiune din martie, este dur lovită de consecinţele pandemiei.

Controalele la frontierele cu Franţa, Austria, Elveţia, Luxemburg şi Danemarca vor rămâne în vigoare cel puţin până la această dată.

Academia Naţională de Ştiinţe Leopoldina a cerut luni o revenire “în etape” la normal dacă cifrele privind noile contaminări “se stabilizează la un nivel scăzut” şi dacă “măsurile de igienă sunt menţinute”.

Citește și : Germania își anunță poziția în scandalul iscat între SUA și OMS

Sălile de concerte şi stadioanele ar trebui să rămână închise pentru încă 18 luni, a sfătuit marţi preşedintele Academiei, Gerald Haug.

Germania a înregistrat miercuri 127.584 de cazuri declarate oficial de infecţii cu noul coronavirus (plus 2.486 în 24 de ore) şi 3.254 de decese (plus 285), potrivit Institutului Robert Koch, responsabil cu monitorizarea epidemiologică.

Tags: AustriacoronavirusdanemarcaElvetiafrantagermaniaLuxemburgMerkelvideoconferinţă
Categorii: Diaspora