Germania va relaxa şi mai mult restricţiile anti-COVID-19 după data de 1 martie

Publicat:

Germania va relaxa şi mai mult restricţiile sale anti-COVID-19 după data de 1 martie, când va renunţa la obligativitatea privind purtarea măştii sanitare şi testarea rezidenţilor şi a angajaţilor din aziluri şi centre de îngrijire, informează DPA, potrivit agerpres.

Vizitatorii din aziluri vor trebui totuşi să poarte în continuare măşti sanitare, precum şi cei care vizitează centre medicale, inclusiv clinici şi cabinete medicale individuale.


Citește și : NATO devine din ce în ce mai implicată în conflictul din Ucraina

Ministrul german al Sănătăţii, Karl Lauterbach, a anunţat această decizie marţi, citând statisticile referitoare la infecţiile COVID-19, care s-au menţinut la un nivel stabil în săptămânile recente.

Obligativitatea de testare şi de purtare a măştii sanitare ar fi trebuit să rămână în vigoare până pe 7 aprilie.

Potrivit ministrului Lauterbach, spitalele germane se află într-o situaţie bună, care le permite să îi îngrijească pe pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. El a mai spus că anumite măsuri de precauţie rămân totuşi necesare pentru vizitatorii din centrele medicale.

“Ar fi bine ca noi să purtăm măşti sanitare pentru a-i proteja pe cei din grupurile vulnerabile. Pandemia încă nu s-a încheiat. Însă pandemia şi-a pierdut acel element horror, virusul poate fi gestionat în viaţa de zi cu zi şi noi trebuie să tragem concluziile necesare din acest lucru”, a adăugat ministrul german.

Citește și : Primul avion saudit în peste zece ani a aterizat în Siria pentru a aduce ajutoare

Germania a relaxat gradual multe dintre restricţiile sale anti-COVID-19. Regula naţională de purtare a măştii sanitare în trenurile şi autobuzele care circulă pe distanţe lungi a fost abandonată la începutul lunii februarie, iar toate landurile germane au renunţat, în mod similar, la regulamentele care privesc purtarea măştii sanitare în transporturile publice locale.

De asemenea, landurile din Germania au relaxat regulamentele privind izolarea persoanelor infectate cu noul coronavirus sau sunt pe cale să anuleze complet aceste cerinţe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.