X

Germania va trimite 10 soldaţi la misiunea de monitorizare a ONU în Yemen

Germania va trimite cel mult 10 soldaţi şi ofiţeri de poliţie pentru a se alătura unei misiuni de monitorizare a ONU în Yemen, a anunţat miercuri guvernul german, relatează dpa, potrivit agerpres.

Consiliul de Securitate al ONU a stabilit în ianuarie misiunea UNMHA, în cadrul căreia 75 de observatori vor monitoriza armistiţiul în portul strategic Hodeida, care a reprezentat un punct important de confruntare între guvern şi rebelii houthi în războiul civil din Yemen.

Citește și : Merkel vrea o amânare mai lungă a Brexit-ului decât cea solicitată de May

Oraşul Hodeida şi portul său vital se află sub controlul rebelilor încă de la sfârşitul anului 2014, când rebelii houthi au preluat controlul în capitala Sanaa şi în alte părţi ale ţării. Yemenul, una dintre cele mai sărace ţări ale lumii arabe, este afectată de la sfârşitul anului 2014 de o luptă devastatoare pentru putere între guvernul susţinut de Arabia Saudită şi rebelii care au legătură cu Iranul.

Ministrul de externe german Heiko Maas a declarat că încetarea focului la Hodeida este crucială pentru un proces de pace politic, pentru încetarea focului în întreaga ţară şi ameliorarea situaţiei umanitare care în prezent este catastrofală. ”De aceea este bine ca noi să contribuim cu experţi germani”, a adăugat el.

Citește și : UE va aplica măsuri de retorsiune la taxele vamale anunțate de americani

Tags: Arabia sauditacivilHeiko MaashouthiONUYemen
Categorii: Diaspora