X

Germania: Vicepreşedintele SPD pune sub semnul întrebării oportunitatea continuării colaborării cu blocul conservator condus de Merkel

Vicepreşedintele Partidului Social-Democrat german (SPD) Ralf Stegner a pus sub semnul întrebării, sâmbătă, oportunitatea continuării colaborării între partidul său şi blocul conservator în guvernul condus de cancelarul Angela Merkel, transmite dpa, potrivit Agerpres.

”În cazul în care coaliţia nu îşi schimbă rapid şi drastic modul de a lucra şi de a arăta, ea nu va putea rezista”, a scris Ralf Stegner într-un document care, potrivit revistei Der Spiegel, a fost convenit cu membri ai conducerii SPD şi care a fost publicat pe site-ul său personal pe 29 octombrie.

Citește și : Un militar american a fost ucis, iar un altul rănit, în urma unui atac în Afganistan

Delegaţii SPD din întreaga Germanie se reunesc începând de duminică în cadrul unui congres care va dura două zile.

”Trebuie să spunem clar tuturor: nu am intrat în ‘marea coaliţie’ cu orice cost şi nici nu vom sta în ‘marea coaliţie’ cu orice cost”, a menţionat Stegner.

În opinia sa, SPD trece printr-o adevărată ‘criză existenţială’.

‘Marea coaliţie’ formată din blocul conservator CDU-CSU (Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială) şi Partidul Social-Democrat a suferit duminică o înfrângere dură în alegerile regionale din landul Hessa.

Citește și : Un avion de vânătoare MiG-29 s-a prăbuşit în Egipt; pilotul s-a catapultat

Actualul cancelar Angela Merkel a confirmat luni seară că în decembrie nu va mai candida la conducerea Uniunii Creştin-Democrate şi că actualul mandat al ei la şefia guvernului de la Berlin este ultimul. De asemenea, Merkel a precizat că nu este interesată de ocuparea unei funcţii la nivelul Uniunii Europene.

Tags: Angela MerkelberlinCDUHessaRalf StegnerSPD
Categorii: Diaspora