Germania vrea să doneze cel puţin 75 de milioane de vaccinuri în 2022

Publicat:

Noul guvern german a anunţat că intenţionează să doneze cel puţin 75 de milioane de doze de vaccin către ţările mai sărace anul viitor, relatează miercuri dpa, potrivit agerpres.

Ministrul dezvoltării Svenja Schulze a declarat pentru seriviciul de ştiri Redaktionsnetzwerk Deutschland că ţinta de 100 de milioane de doze donate în 2021 a fost atinsă.


Citeşte şi: Pe fondul tensiunilor cu Rusia, americanii menţin un portavion în Mediterană – Black News

“Dar nu trebuie să ne oprim aici. În anul următor intenţionăm să donăm cel puţin încă 75 de milioane de doze”, a adăugat ea.

Svenja Schulze a precizat însă că a convenit cu ministrul sănătăţii Karl Lauterbach că acest lucru nu trebuie să se facă în detrimentul vaccinării cetăţenilor germani.

“Ne vom ocupa de ambele lucruri: vom asigura necesarul de vaccinuri pentru propria populaţie şi pentru ţările mai sărace”, a afirmat ea.

Efectele pandemiei în aceste ţări sunt “cu adevărat brutale”, a subliniat ea.

“Violenţa împotriva femeilor este în creştere, există mai multe încălcări ale drepturilor omului. Este dramatic ceea ce vedem acum”, a adăugat Schulze.

Ministrul a respins totuşi apelurile mai vechi la suspendarea protecţiei patentelor pentru producătorii de vaccinuri.

Citeşte şi:‘Obișnuiam să stăm la coadă pentru mâncare în Rusia sovietică – acum deținem un imperiu de restaurante’ – Black News

“Aş fi deschisă la acest lucru dacă ne-ar ajuta acum. Dar producţia vaccinurilor moderne este atât de solicitantă din punct de vedere tehnic şi de complexă că această suspendare nu ar ajuta deloc”, a spus ea.

Lucrul de care avem nevoie, a pledat ea, este o producţie globală în cooperare cu deţinătorii patentelor, precizând că Germania ajută la instruirea specialiştilor pentru fabrica de vaccinuri BioNTech plănuită în Rwanda.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.