Germania vrea să impulsioneze adoptarea unei rezoluții la ONU referitoare la pandemie

Publicat:

Germania, care la 1 iulie va prelua pentru o lună preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate al ONU, va încerca să impulsioneze adoptarea unei rezoluţii cu privire la pandemia de COVID-19 de către acest for superior al Naţiunilor Unite, a declarat pentru DPA ministrul de externe german Heiko Maas, potrivit agerpres.

Maas a deplâns faptul că în cadrul acestui organism al ONU nu s-a reuşit până în prezent să se ajungă la un acord cu privire la o reacţie a Consiliului de Securitate la criza sanitară globală, calificând aceasta drept o ‘dovadă de incapacitate’ a respectivei structuri.


Citește și: Boris Johnson va anunța un vast plan de relansare economică în UK

‘Nu se poate ca Consiliul de Securitate să rămână mut când întreaga lume se confruntă cu o astfel de pandemie’, a afirmat şeful diplomaţiei germane.

Tentativele Consiliului de Securitate de a adopta o rezoluţie împotriva pandemiei au fost obstrucţionate de o dispută între SUA şi China cu privire la rolul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Preşedintele american Donald Trump acuză OMS că ar fi acţionat în favoarea Chinei şi nu doreşte să o vadă menţionată în nicio rezoluţie.

Citește și: Andrzej Duda câștigă primul tur al alegerilor din Polonia și intră în FINALĂ cu primarul Varșoviei

‘Este un alt exemplu în care Consiliul de Securitate este la limita incapacităţii de a acţiona’, a reiterat Maas.

‘În crize actuale majore, cum ar fi Siria sau pandemia de coronavirus, Consiliul de Securitate nu mai corespunde cerinţelor. Există un autoblocaj permanent – uneori dintr-o parte, alteori din cealaltă’, a adăugat ministrul german de externe.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata

Guterres condamnă atacul iranian asupra Israelului, după ce acesta l-a declarat persona non grata Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat miercuri energic în...

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene

Biden spune că nu susţine un eventual atac asupra siturilor nucleare iraniene Preşedintele american Joe Biden a declarat miercuri că nu sprijină loviturile asupra siturilor...

Unul dintre puținii opozanți ai lui Putin riscă să ajungă într-o colonie penitenciară

Unul dintre puținii opozanți ai lui Putin riscă să ajungă într-o colonie penitenciară Autoritățile ruse au deschis un dosar penal împotriva politicianului de opoziție Lev...

Zaharova jubilează după victoria partidului extremist în alegerile din Austria

Zaharova jubilează după victoria partidului extremist în alegerile din Austria Ministerul de Externe al Rusiei a afirmat miercuri că victoria Partidului Libertății (FPO – formațiune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.