Germania vrea să modifice legislația europeană din domeniul concurenţei

Publicat:

Europa ar trebui să îşi modifice legislaţia din domeniul concurenţei pentru a facilita fuziunile transfrontaliere şi a crea campioni europeni care pot concura cu rivali din China şi SUA, a declarat miercuri ministrul german al Economiei, Peter Altmaier (foto),transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aceste declaraţii au fost făcute după ce executivul comunitar a interzis proiectul de fuziune între activităţile feroviare ale grupului Alstom şi cele ale grupului german Siemens, apreciind că aceasta ar avea consecinţe nefaste pentru concurenţa de pe piaţa feroviară a Uniunii Europene. “Comisia a interzis fuziunea, pentru că cele două companii nu sunt dispuse să răspundă la îngrijorările noastre serioase cu privire la concurenţă”, a declarat comisarul european Margrethe Vestager.


Citește și: Trump a încercat concilierea într-un climat politic nociv (AFP)

“Respectăm decizia şi autoritatea Comisiei Europene dar suntem convinşi că trebuie să ne gândim şi să luăm o decizie cu privire la modificările viitoare ale legislaţiei europene în domeniul concurenţei”, a declarat Altmaier într-o conferinţă de presă organizată la Berlin. “Am căzut de cord cu colegul meu francez Bruno Le Maire că vor pregăti o iniţiativă comună franco-germană care este destinată să aducă la zi legislaţiei europene în domeniul concurenţei”, a adăugat Altmaier.

La începutul anului, ministrul francez al Finanţelor, Bruno le Maire a declarat şi el că legislaţia europeană în domeniul concurenţei este depăşită. “Este o legislaţie care a fost creată în secolul XX şi care nu permite Europei să îşi creeze proprii săi campioni industriali”, a apreciat oficialul francez. “Chinezii de la CRRC produc 200 de trenuri de mare viteză pe an. Alstom şi Siemens produc 35. Cifra de afaceri combinată a Alstom şi Siemens este la jumătate faţă de cifra de afaceri a CRRC”, a adăugat Le Maire. “CRRC a câştigat aproape toate licitaţiile din SUA pentru trenurile de transport de pasageri în oraşe. Ce mai aşteptăm pentru a ne trezi?”, a insistat el.

Citește și: Miniștrii britanici au discutat în secret AMÂNAREA Brexit-ului

Fuziunea dintre Alstom şi Siemens ar fi dat naştere unui gigant european în domeniul transportului feroviar, prezent în 60 de ţări şi cu o cifră de afaceri anuală de 15,6 miliarde euro. Această fuziune ar fi permis Siemens-Alstom să concureze cu chinezii de la CRRC şi cu grupul canadian Bombardier.

Alstom are 32.800 de angajaţi pe plan global, în timp ce divizia de mobilitate a Siemens are 28.800 de salariaţi. Vânzările lor combinate se ridică la 15,3 miliarde de euro (18 miliarde de dolari), iar profitul operaţional este estimat la 1,2 miliarde de euro. Comparativ, grupul chinez CRRC înregistrează venituri anuale de aproximativ 28 miliarde de dolari. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.