Germanul Rico Krieger, condamnat la moarte în Belarus, îi cere lui Lukaşenko să îl graţieze

Publicat:

Germanul Rico Krieger, condamnat la moarte în Belarus, îi cere lui Lukaşenko să îl graţieze

Cetăţeanul german Rico Krieger, condamnat la moarte în Belarus pentru ‘terorism’ şi ‘mercenariat’, a apărut la televiziune pentru a solicita să fie graţiat, o metodă condamnată vineri de Berlin, transmite AFP.

Belarusul, ţară condusă cu mână de fier din 1994 de către Aleksandr Lukaşenko, aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a indicat la finalul săptămânii trecute că în prezent au loc discuţii cu Germania privind soarta lui Krieger, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

”Sper cu adevărat că preşedintele Lukaşenko mă va ierta şi mă va graţia”, a declarat joi cetăţeanul german la televiziunea publică din Belarus, potrivit agenţiei de presă rusă TASS.

El a recunoscut că a fost însărcinat de serviciile secrete ucrainene (SBU) să fotografieze obiective militare din Belarus în octombrie 2023.

”Regret profund ceea ce am făcut şi sunt uşurat că nu au existat victime”, a continuat el, care a mărturisit că se simte ”abandonat” de guvernul german.

”Nu putem decât să le cerem liderilor belaruşi să pună capăt unei asemenea practici”, a reacţionat vineri purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe german, Kathrin Deschauer, într-o conferinţă de presă la Berlin.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Deţinutul este în contact cu Berlinul şi primeşte ajutor consular, a adăugat reprezentanta diplomaţiei germane.

Potrivit organizaţiei neguvernamentale belaruse Viasna, Rico Krieger a fost condamnat la moarte de un tribunal din Minsk la 24 iunie, după ce fusese arestat în noiembrie 2023.

Belarusul este ultima ţară din Europa care mai aplică pedeapsa capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 11 mii de tineri au depus actele online la universitățile din Moldova, în primele cinci zile de admitere

Peste 11 mii de tineri au depus actele online la universitățile din Moldova, în primele cinci zile de admitere În primele cinci zile de când...

Bilete false în autobuzele din Chișinău. Pasageră: Taxatorul „a spus să tac, să nu fac gălăgie”

Bilete false în autobuzele din Chișinău. Pasageră: Taxatorul „a spus să tac, să nu fac gălăgie” Se dau și bilete false în autobuzele din Chișinău....

RIA Novosti: ‘R.Moldova, un cap de pod NATO, care urmează scenariul ucrainean’

RIA Novosti: 'R.Moldova, un cap de pod NATO, care urmează scenariul ucrainean' Agenția oficială de știri RIA Novosti acordă spații largi R. Moldova, preluând declarații...

CEC: 64 de partide politice pot participa la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie

CEC: 64 de partide politice pot participa la alegerile prezidențiale și referendumul din 20 octombrie Un număr de 64 de partide politice au dreptul să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.