X

Gest de caritate în Parcul „Valea Morilor” . Mai mulți voluntari au alergat pentru copiii vulnerabili

Gest de caritate în Parcul „Valea Morilor” . Mai mulți voluntari au alergat pentru copiii vulnerabili

Voluntari, dar și reprezentanți ai instituțiilor de stat au alergat în Parcul „Valea Morilor” în cadrul „Cursei caritabile – La drum cu Moș Crăciun!”, scrie unica.md.

Mai mulți copii se vor bucura de daruri în ajunul sărbătorilor de iarnă datorită generozității celor peste 200 de angajați din cadrul instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării.

Aceștia au luat parte la cursa caritabilă de 5 km – „La drum cu Moș Crăciun!”, organizată de Comisia Parlamentară Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Apărării, în parteneriat cu Organizația Copil Comunitate Familie (CCF) Moldova. În cadrul acestei curse, au fost colectate peste 200 de cadouri pentru copii, dar și peste 8.000 de lei pentru a susține familiile defavorizate în ajunul sărbătorilor.

Citește și Luptătoarea Anastasia Nichita, desemnată sportiva anului 2023

Evenimentul a avut loc în parcul „Valea Morilor”, unde au ținut discurs oficiali ai statului și partenerii, care au reiterat angajamentul de a asigura prin efort comun, sărbători de iarnă mai frumoase pentru copiii vulnerabili, încurajând solidaritatea comunitară.

Cursa a reunit nu doar membri ai instituțiilor guvernamentale, ci și reprezentanți ai cluburilor sportive, ai societății civile și simpli cetățeni, uniți de dorința de a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor defavorizați. În cadrul acestei curse, fiecare participant a adus câte un cadou, asigurând, că niciun copil nu va rămâne fără un dar sub pomul de Crăciun.

,,Astăzi suntem aici pentru a alerga, dar mai ales pentru a face o schimbare reală în viețile celor mai vulnerabili din comunitatea noastră. Știm cu toții că spiritul Crăciunului nu constă doar în cadouri, ci și în generozitate, compasiune și solidaritate. Astăzi, suntem aici să aducem toate aceste elemente într-un eveniment care își propune să aducă puțină bucurie în viețile celor care au mai puțin noroc decât noi’’, a menționat Adrian Efros, Ministru al Afacerilor Interne, în discursul său.

Pe lângă cursă, evenimentul a avut și o expoziție specială dedicată mijloacelor de transport ale Ministerului Afacerilor Interne. Aceasta a inclus o prezentare a autospecialelor utilizate de Inspectoratul General de Poliție, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General de Carabinieri, dar și de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Citește și Au fost desemnați sportivii anului 2023. Vezi cine sunt ei

Evenimentul a fost o inițiativă care a venit să informeze cetățenii despre importanța implicării active în comunitate și despre rolul pe care fiecare îl poate avea în sprijinirea celor în nevoie.

Cursa caritabilă – „La drum cu Moș Crăciun!”, a fost organizată de Comisia Parlamentară Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării, în parteneriat cu organizația neguvernamentală Copil Comunitate Familie (CCF) Moldova.

 

Tags: alergarecopiigest de caritatesocialsport
Categorii: SocialSport