X

Gestionarea eficientă a apelor: Ministerul Mediului şi Banca Mondială pregătesc un nou proiect

Gestionarea eficientă a apelor: Ministerul Mediului şi Banca Mondială pregătesc un nou proiect

Potrivit ministerului Mediului, anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi pe care secretarul de stat al ministerului, Aliona Rusnac, a avut-o cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de Fisseha Tessema Abissa, specialist principal pentru managementul resurselor naturale și economia albastră în Europa și Asia Centrală.

Scopul întâlnirii a fost de a pregăti proiectul GEF WATER MAP, precum și de a colabora cu Banca Mondială în alte proiecte de mediu. În timpul dialogului, au fost convenite obiectivele acestei misiuni: confirmarea obiectivului de dezvoltare a proiectului, definirea domeniului de aplicare și stabilirea cadrului de rezultate și a componentelor financiare.

În plus, capacitatea instituțională va fi evaluată și se va conveni asupra modalităților proiectului. În acest context, semnarea și punerea în aplicare a grantului pentru pregătirea proiectului vor fi discutate în cadrul următoarelor reuniuni.

În final, Secretarul de Stat al Ministerului Mediului din Republica Moldova a subliniat importanța sprijinului Băncii Mondiale în sectorul de mediu, exprimându-și încrederea în succesul parteneriatului, reiterând angajamentul agenției de mediu pentru o cooperare continuă cu BM. Nu au fost oferite alte detalii.

Tags: Banca Mondialagestionarea apelorMinisterul Mediului
Categorii: SocialȘtirile zilei