Gheorghe Cârciu: România are datoria să sprijine Republica Moldova și o face

Publicat:

Gheorghe Cârciu, secretarul de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), spune că este firesc ca omul să-și aleagă unde și cum să trăiască.

„Datoria noastră, a statului român, este să-i sprijinim pe români acolo unde trăiesc ei. Datoria noastră, a României, este vie și ne-o asumăm, să sprijinim Republica Moldova în vederea aderării la comunitatea europeană”.


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

„Români de pretutindeni, bine ați venit acasă! De ce spun români de pretutindeni?

Pentru simplul fapt că marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova sunt și români de pretutindeni, fie că trăiesc în Moldova, fie că trăiesc în afara granițelor țării noastre.

Unii au și cetățenie română, alții nu, dar în egală măsură sunt români de pretutindeni. Și sunteți bineveniți acasă oricând vă așteptăm cu mare drag, acasă la București sau acasă la Chișinău”, a declarat Gheorghe Cârciu.

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni promovează politicile Guvernului României în vederea sprijinului românilor din lumea întreagă.

România continuă să acorde sprijin pentru Republica Moldova inclusiv în vederea aderării la comunitatea europeană.

„Așa cum un părinte are datoria să-și sprijine copilul, așa și România are datoria să sprijine Republica Moldova și o face, zic eu, cu succes. Se poate, cu siguranță, și mai bine.

Noi ne străduim și credem că împreună vom reuși să ne atingem scopul – acela de a intra în comunitatea europeană cu drepturi depline”, a mai spus Gheorghe Cârciu.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

Congresul Diasporei este organizat în cadrul Zilelor Diasporei, desfășurate la Chișinău în perioada 18-19 august.

Zilele Diasporei se vor încheia cu o reprezentație teatrală în incinta Gării din Chișinău, unde pe 19 august, la ora 18.30, actorii Teatrului Național „Mihai Eminescu” vor juca o piesă de teatru cu tema migrației.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes cu sprijinul programului „373”. Povestea unui tânăr antreprenor din Maximovca

Și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes cu sprijinul programului „373”. Povestea unui tânăr antreprenor din Maximovca Și-a transformat pasiunea în afacere. Un tânăr din...

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei

Zelenski anunţă că livrarea avioanelor de tip F-16 urmează să fie accelerată cu ajutorul Poloniei Polonia a decis să-şi accelereze livrările de avioane de tip...

BNM a prezentat evoluția indicatorilor monetari în luna iunie 2024

BNM a prezentat evoluția indicatorilor monetari în luna iunie 2024 În luna iunie 2024, baza monetară1 s-a micșorat cu 1 917,4 milioane lei (-2,2 la sută)...

Studiu: Expert: 42 la sută din tinerii din R. Moldova aleg să își continue studiile

Studiu: Expert: 42 la sută din tinerii din R. Moldova aleg să își continue studiile În acest an, rata de admitere la studii se anunță...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.