X

Gheorghe Spînu a debutat la Jocurile Paralimpice. Atletul a stabilit un record personal în proba de aruncare a greutății

Gheorghe Spînu a debutat la Jocurile Paralimpice. Atletul a stabilit un record personal în proba de aruncare a greutății

După Ina Cernei, a debutat la Jocurile Paralimpice și Gheorghe Spînu. Atletul a stabilit un record personal în proba de aruncare a greutății și a ocupat locul opt în clasamentul final al întrecerii de la Paris. Mâine, în competiție vor intra ultimii trei sportivi din Republica Moldova, scrie tvrmoldova.md.

În vârstă de 22 de ani, Gheorghe Spînu a concurat în proba de aruncare a greutăți și a bifat rezultatul de 9,62 de metri, un nou record personal. Atletul s-a clasat pe a opta poziție a Jocurilor Paralimpice de la Paris, ultima din finala concursului, câștigat de un sportiv din Uzbekistan, cu o aruncare la aproape 17 metri distanță.

Citește și: De ce căldura extremă îi afectează mai mult pe copii decât pe adulți. Explicațiile specialiștilor

Tot ieri, Ina Cernei a devenit prima femeie din Republica Moldova care a evoluat la Jocurile Paralimpice, în competiția de para judo. Ea a cedat, însă, în runda inaugurală, în fața adversarei Alfiya Tlekkabyl din Kazakhstan, care a reușit un ippon.

Ultimii trei reprezentanți ai țări vor concura mâine. Este vorba despre Oleg Crețul și Ion Basoc, în turneul de para judo, și Larisa Marinenkova, care își va încerca puterile în competiția de para powerlifting.

Pentru Republica Moldova este a opta prezență la Jocurile Paralimpice, cu două medalii de bronz în palmares, ambele cucerite în 1996.

 

Tags: atletGheorghe SpînuJocurile Paralimpice
Social